İlk vermiş olduğunuz örnek tamamen alakasız.
"Haber Türk" ilgili gazete ve TV ile bilinirliği olan bir marka. İlgili firmaların türettiği bir marka. Eğer siz Türk Dünyasından Haberler yayımlamak istiyorsanız bunu Haber Türk gibi düşük bir Türkçe ile yapmanız mantıksız olur. "Türklerden Haberler", "Türk Dünyasından Haberler", "Türki Haber" gibi alternatifler üretebilirsiniz.
Ayrıca farazi söylemlerle iş olmaz. Neden? Çünkü biz uzantılı sitede gündelik Türkiye'de yayınlanan haberler yayınlanıyor. Eğer ilgili domain parkta kalsaydı ya da sizin yaptığınız gibi bir yaklaşım içinde olsaydı heralde Haber Türk'ün ilgisini çekmeyebilirdi. Ki ilgisini çekip şikayetçi olması bile normal, kendi markası. Adam sloganlarına kadar marka tescili yaptırmış. Com uzantısı için marka tescili yapmış ama diğer uzantılarını da almış. Biz uzantısını atladı diye marka üzerinde her şeyi yapabiliriz anlamını çıkarmazsınız.
Yanlışınız had safhada. Bütün şartlar Ciner grubunu destekler pozisyonda iken şöyle savunma yapardım da, böyle savunma yapardım da elimden alamazlardı söylemleri sadece gereksiz laf kalabalığı.
1- Marka tescili var.
2- Sloganlarına kadar tescillenmiş.
3- Alternatif sektörlerde de tescillenmiş.
4- com, net, org uzantılarını almışlar.
5- Tescil olmasa bile Türkiye çapında ve dünya çapında bilinir bir marka.
6- biz uzantısında şahıs haber sitesi açarak kötüye kullanma şartını yerine getirmiş.
E şartlar böyle iken sizin şöyle savunurum, böyle savunurum demeniz tümden anlamsızlaşıyor. Arkadaş zengin fakirin elindeki bir imkana zorla el koymuyor. Adam kendi yarattığı markanın hakkını savunuyor. Şahsın biri de çıkıp o markanın imajından faydalanmaya çalışarak kendi çıkarına kazanç elde etme yoluna gidiyor. Bu hareketi yapan sen olsaydın kusura bakma ama gözümde "hırsız" olarak gözükürdün. Çünkü o markayı sen yaratmadın, marka sahibi olarak ben yarattım. O marka için trilyonlarca parayı sen harcamadın, ben harcadım.