http://www.hacettepe.edu.tr/Eklenti/774,yk270812.pdf?0

belgeye göre eğitim dili ingilizce olanlardan en yüksek not sıralamasına göre ilk 3 kişi alınmış. bunda bir sakınca mı var? bakan kızı diye geçemeyecek mi başka üniversiteye? ekşisözlük'ten kendi kafasına göre alıntı yapan arkadaşım bak bunlarda ekşisözlük'ten

Alıntı
özel üniversiteden devlet üniversitesine yatay geçiş yapmış biri olarak başta haberi ortaya atan şahıs ve devamında ekşi sözlükteki tüm ergenlere götümle gülmeme sebep olmuş kızdır.

öncelikle haberi yapan şahsın zaten ahı gitmiş vahı kalmış, bu yatay geçiş denen nanenin ne olduğunun pek farkında olduğunu zannetmiyorum. böyle bir olay duyunca, hükümete saldırmak için bir şeyler bulup atlamış haberin üstüne. gelgelelim ekşi sözlükteki lise sıralarını terleten heyecanlı gençler için de bir açıklama yapmak boynumuzun borcu.

şimdi sevgili ergen chp'li kardeşim. olayı kısaca özetleyeyim.

üniversiteler belli şartlar ve kontenjan dahilinde diğer üniversitelerden öğrenci kabul ederler. aranan şartlar genel olarak not ortalaması, alttan dersinin ve disiplin cezanın olmamasıdır. bu sondaki iki şarta ve diğer şartlara uyan öğrenciler not ortalamasına göre sıraya dizilir ve en yüksek not ortalamasından başlayarak kontenjan dahilinde üniversiteye kabul edilir. bu işlem sırasında ilgili bölüme başvuru yapan tüm öğrenciler kabul edilsin veya edilmesin listede not ortalamalarıyla birlikte ilan edilir.

şimdi hacettepe üniversitesinin bu yatay geçiş ile ilgili hazırladığı belgede habere konu olan vatandaşın yatay geçiş işlemiyle ilgili herhangi bir usulsüzlük olmadığı alenen ortada. bu haliyle üzgünüm ama sevgili laikçiler, buradan size pek ekmek çıkmayacak gibi.

not1: öss puanım ve geçiş yaptığım bölümün taban puanı arasında yaklaşık 50 puan gibi bir fark vardı.
not2: herhangi bir bakan tanıdığım yok
Alıntı
3.56 ortalama ile ingilizce bir bölümden yatay geçiş yapmıştır. kendisi ile birlikte yatay geçiş yapan diğer öğrencilerle kıyaslandığında çok çok iyi durumdadır. sılf bakan kızı diye art niyet aranmamalıdır. yolsuzuluk yapılacak olsa, çalışma bakanının kızını sokamayacağı şirket yok bu ülkede.
özbeöz dayım mankafanın teki olduğu halde ve erzurum üniversitesi almanca öğretmenliğinden mezunken türkiye finansa şube müdürü oldu. devlet daireleri özellikle emniyet ve hatta tubitak ile bir çok üniversitenin yönetim kadrosunda kadrolaşma artık açık seçik yapılıyor. rektör atamalarını görüyorsun.
benim dediğim sadece sılf bakan kızı diye bir insanın tüm başarıları arkasında torpil aramanın ayrımcılık sayılacağı.
bir de bu var. taraflı yorum yapmayalım. iddiaların doğruluğu araştırılmadan kesin yargıya varmam. medya tarafından kontrol edilmem buradaki bazıları gibi.

Alıntı
öyle işinize gelmeyen her durumda argüman sahibine "ergen" denmez. buyrun okuyun, hacettepe nakil yönetmeliğinin ilgili maddesi :

"başka bir tıp fakültesinden hacettepe üniversitesi tıp fakültesine yatay geçiş yapmak isteyenlerin, fakülteye kayıtlarının yapılabilmesi için açık yer bulunması, hacettepe üniversitesi ingilizce yeterlik sınavını vermiş olmaları, sınava girdikleri yılki puanlarının o yılki hacettepe üniversitesi tıp fakültesi taban puanından düşük olmaması ve durumlarının yükseköğretim kurulu tarafından konulan kurallara uygun olması gerekmektedir.
ingilizce eğitim yapılan sınıflara yatay geçiş için yukarıdaki şartlara ilave olarak adayın ingilizce eğitim yapan bir tıp fakültesinden gelmiş olması gerekmektedir.

http://www.tip.hacettepe.edu.tr/ogrenci/yasa1.php

not: iş bu entry, bahsi geçen öğrencinin, o yıla mahsus taban puanı (tabiiki de hacettepe için) aldığını ispatlaması durumunda yenecektir ve özürler kapsamlı biçimde eklenecektir.

ek:

hacettepe üni. tıp (ingilizce) mf-3 154 535,74183 557,86138

acıbadem üni. tıp fakültesi (ingilizce) (tam burslu) mf-3 30 511,01922 525,36603
görüldüğü üzre en düşük puanla gireni bile hacettepenin tabanına yaklaşmıyor.

bu da abla eki olsun: edep herkese lazımdır, partizanlık edebin önüne geçmemelidir
bunlardan sonra da akp ve koyun damgası atacaklara gelsin özel mesaja kim koyun kim keçi göstereyim. körü körüne birilerini savunmaya veya birilerini kötülemeye karşıyım sadece.

bakın ben eleştirinin kralını yapayım mı! en üstte verdiğim belgeye bakın, 12. sırada Ali Osman Gündoğan var. adamın notu neredeyse tam. eğitim dili Türkçe diye okula alınmıyor. ingilizce'ye Türkçe'den daha fazla önem veriliyor. sonra da bunu izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=lfpxHUQjCow