Joomla'nın yeni çıkan 3 serisinin nasıl kurulduğunu göreceksiniz.
Dikkat: Aşağıdaki ilk resimdeki ekran gelmeden önce sunucunuzun uyumluluğunu kontrol eden ayar sayfası çıkacaktır. Dersin anlatımını yaptığımız sunucuda herhangi bir ek ayar istemediği için yani tüm ayarlar yeşil çıkmış olduğu için o sayfayı malesef göremedik. Eğer sunucunuz Joomla 3'e tam olarak uyumluysa kurulum ekranı doğrudan aşağıdaki sayfa olacaktır.
1- Adım: Bu adımda sol tarafta gördüğünüz şekilde Site adını ve site tanımlamasını giriyoruz
. Sağ bölümde ise klasik ayarlardan olan, mail adresi, yönetici adı ve yönetici şifrelerini giriyoruz
. En alttaki bölümde ise, kurulum sonrası sitenin yayına olup olmaması gerektiğini ayarlayabiliyorsunuz. Sonra üstteki kırmızı ok
'u takip ederek Next'e tıklıyoruz.

-------------------------------------------------------------
2- Adım: Kurulumun ikinci adımında veritabanı bilgilerini yazmamız gerekiyor
. Eğer hostinginiz joomla uyumlu ise veritabanı tipini Mysqli seçmeniz durumunda veritabanı otomatik olarak oluşacaktır. Bizim sadece buradaki bilgileri kurallara uygun şekilde doldurmamız yeterlidir
. Hatırlarsanız, daha önceki sürümlerde buradaki bilgileri öğrenebilmek için cpanel yada plesk paneldeki veritabanı bölümüne giriş yaparak, veritabanı ve kullanıcısını oluşturuyorduk. Bilgileri tam olarak doldurduktan sonra sağ üstten next
'e tıklıyoruz.

3 Adım: Ve gördüğünüz gibi son adıma geldik. Burada sitemizi nasıl kurmamızı istediğimizi soruyor
. Yani örnek içerik yüklemek isteyip istemediğimizi. Demo sayfasını görebilmek için bu kurulumu hazırlarken kırmızı kutu içine aldığımız BLOG ENGLISH'i seçip, ileriyi tıkladık
. 
4- Adım: Aslında böyle bir adım yok. Buradaki ekran sunucu hızınıza göre birkaç saniye içerisinde kaybolacaktır. Şuan sitenizin kurulum işlemi tamamlanıyor
. 
5- CONGRATULATIONS! Tebrikler
! Joomla siteniz kuruldu. Burada turuncu bölümdeki Remove Installation Folder kısmına tıklamayı unutmuyoruz
. Şimdi sitemize bakabiliriz.

6- Yönetici Panel Girişi: Joomla 3 serisinin yönetici paneli girişi bu şekilde
. 
7- Site Önyüzü: Kurulum bölümünde BLOG örnek içeriğini seçtiğimiz için sitemiz bu şekilde kuruldu
. Herşeyi hazır, kullanıma hazır harika bir blog sitesi karşımızda!

8- Yönetici Paneli İlk Giriş Ekranı: Yönetici Girişi yaptıktan sonra bizi karşılayan ekran bu şekilde
. Alışkın olduğumuz joomla panelinden çok farklı. Belki alışmakta zorlanacağız ama yeni eklenen özellikler sayesinde ve kullanılan gelişmiş teknoloji sayesinde bu paneli kullanmak çok zevkli ve kolay olacak.

Joomla 3 serisinin kurulumu bu şekilde.
Kaynak:
Joomla Portalı