Mahmut Kardeş bu konunun iki günden beridir takipçisiyim.. Konu nerden nerelere geldi.inanın bu konuya yorum yazmamak için kendimi çok tuttum. Neden kendimi Tuttum çünkü burda çok özür dileyerek abuk sabuk bilmeden yazılar yazıyor.

çocuk yaştaken ilim ve Tasavvuf tahsili almaya başladım birçok medreselerde eğitim gördüm.
ilim tahsilimi birilerine mesaj vermek için yazmadım.

sanal ortamda insanlar bir konuda curcuna olduğunu görünce herkes bir anda altta kalana laf sokma veya suçlamayı bastırma gibi yazılar yazarlar.

hele birde bu adam biraz ilim sahibiyse Rabbül Alemin ismiyle selamıyla konuşuyorsa daha fazla baskı yaparlar.

Sen bu insanlara tasavvufu anlatamazsın neden çünkü okumamış bilmiyor hatta tasavvufun ne olduğunu bile sorsan eveleyip geveler, bilmediği içinde kendi bildiği doğruyu söyler.sizinde dediğiniz gibi satıcının hakkını koruyan Rabbül Alem alıcının hakkınıda korur.

insan ne kural koyarsa koysun ama Rabbul Alemin yasaları geçerlidir. ister inanın ister inanmayın burda kimseye inandırmak adına yazmıyorum. birini suçlaya bilmeniz için o insanı iyi anlamak ve suçlanılan konu hakkında hükümleri iyi bilmek gerektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bile Asla insanları dinlemeden yargılamazdı.

telih hakkı denilen şey insanların kendi koyduğu, istediği vakit işine geldiği gibi dönebilen bir kanun, aslında kanun demek bile doğru olaz yazıdır..Telif denilen şey herkesde var, tefecide faizcide, bankacıda, aldığın her ürünün telif hakkı var, tefecinin yanına git faizine para al sana hemen telif hakkını imzalatır altına not düşer bütün haklarım saklıdır, telif hakkını saklıyorki ilerde birşey olursa hemen değiştire bilsin,beyaz eşya alırsın telif hakkı vardır, iki yıl garanti verir ama telif hakkında arızalar konusunda bozula bilecek parçaları telif hakkına sokmaz, neden satıcı biliyor sattığı bu parça iki yıl dayanmaz bozulur telif hakkına sokjsa bu parçayı iki yıl boyunca devamlı bedevadan değiştirmesi gerek, elbise alırsın, rengi gider değiştirmez çeşitli bahaneler uydurulur yinede değişmez.. yada birine söz verirsin ilerde sözünü değiştirirsin, hiçbir farkı yok.

yani şeriatı ve tasavvufu bilmeyen insanlar senin bu dediğini anlamaz, anlamadıkları için olaya zahiri yani dünyalık bakar, bunun manevi boyutunu batini hukukunu bilmez.

bilmeden yazmak, bilmeden fetva vermek kadar günahtır. beni dinlersen sus hiçkimseye cevap bile verme bırak zahirin peşinde koşunlar Yarın Mahşer günü Batınin ne olduğunu Rabbül Alem Hatırlatır

hakikat beyin telif hakkınıda okudum, doğru yazmaş İnternetin Efendiside Rabbul Alemdir..

ama hiçkimse bu telif kakkının sonrada değiştiğini fark bile edemiyor. diyorki bana birçok yerden mail veya mesaj atıyor cd niz bir çok yerde download edilmiş. insanlar bunun sonradan yazıldığını bile anlamıyor veya anlamak istemiyor. ki bu alan kişi cd yi parasıyla almış aldığı gündeki telif hakkına uymuş download etmemiş.

ilk aldığı telif hakkına uymuş siz neyi yargılıyorsunuz.arkadaşın dediği gibi tasavvufta ticaret nasıl yapılır hükümleri nedir bunları öğrenin sonra arkadaşı suçlarsınız.bilmeyende hiç değilse HZ Ömer (r.a.) hayatını okusun