ilgilenen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
@asoza belirttiğiniz gibi bir sistem yazılabilir. Ancak elinizdeki data'nın büyüklüğü (zone kayıtları güncel ise) arama, sorgulama vb. işlemler için standart kodlamanın yetersiz geleceği kesindir. Bundan dolayı böyle bir sistem yazmak yerine, datayı satmak daha mantıklı duruyor.
*.tr arkadaşların dediği şekilde bir kısmı toplanabilir. Ancak bu *.tr'lerin tümünün olmayacağı gibi, sorumlu kodu vb. arşivlemek için epey emek harcanır.
Şu an bizimde taslak aşamasında olan belirttiğiniz sistemlere benzeyen bir projemiz var, aşağıdaki soruların cevapların yanıtını özel mesaj ile gönderebilirseniz sevinirim.
1. Elinizdeki mevcut data *.tr domainleri mi kapsamaktadır?
2. Kayıtlı *.tr sayısı kaç adettir?
3. Sorumlu kodu, whois bilgiler, ns kayıtları vb. bilgiler data'da mevcut mudur?
4. *.tr datası için istediğiniz fiyat ne kadardır?
Ayrıca böyle bir program yazmak için, bir şekilde illegal kısma dahil olmanız gerekiyor. Neticede program'ı yazdınız direk çalışacak diye birşey yok. Bu program çalışacak, arşivleyecek, ve müşteri data'yı görebilecek ki iş bitsin

tabi bu kısım beni pek ilgilendirmiyor. Neticede bir data mevcut ve size ne yapmak istediğinize karar vermek istiyorsunuz.
@cianz dediğin ufak bir kısım (maillist oluşturma ve satma), ve kolaylıkla pazarlanan ve çoğaltılan birşey olacağı için data'nın fiyat ve kalitesini düşürür.
Özel mesaj istemişsiniz ama yazacaklarım geneli de ilgilendiriyor.
1- An itibarıyla elimde böyle bir data mevcut değil. Gerçi konu açtığım için akşam bir kaç yüz bin data indirip programın kabiliyetini teyid ettim.
Bugün çıkarken de programı açık bıraktım.
Sanırım yarına kadar tamamlanmış olur. Dataların işleneceği, sorgulanacağı mini bir program da aynı zamana kadar bitmiş olur. (Düzenleme : Hafta sonu faktörü ile önümüzdeki hafta içi bitmiş olur.)
2- Bu sorunuzu datalar tamamlanınca yanıtlayayım.
3- İlk mesajımda belirttiğim gibi whois dahil olabilir. (zaten ilk mesajımdan da dataların elimde olmadığı açık). Dahil olması için programın kaynağında değişiklikler yapıp sorumlu kodu vs. dahil etmem gerekir. Edebilirim. Sorun yok.
4- Fiyatlandırmayı data için istediğinizi düşünerek; bu konuda sizlerin uzmanlığı benden yüksektir. Önceden yazdığım gibi legal ise tekliflere açığım. Özel mesaj gönderebilirsiniz.
...
Böyle bir program yazmak için hiç bir şekilde illegal yollara girmedim. Program illegal yöntemler kullanmıyor.
Zaten böyle bir açık görseydim emin olun ilk ve son nic.tr ye bildirirdim.
Elde edilen bilgilerin kullanımı konusunun yasallığını araştırmadım.