JustGo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu güne kadar Apple markası ve ürünleri hakkında o kadar çok şey okudum ki... Ama sizin kadar bilgisizce sallayanını görmedim.

Apple için moda ikonluğundan ve gösterişten bahsediyorsun. Teknolojide bir modadır. İnsanlar işini gören ürünü almaktansa teknolojik olarak daha üstün özelliklere sahip ürünlere yöneliyorlar. Bu da moda gibi takip edilen bir durum. Yani Apple ürünü almak ile hiç kullanılmayacağı halde sırf var diye tonlarca özelliği olan ve 1/2 aylık maaşınıza tekabül eden bir ürünü almakta bu modaya uymaktan başka hiç birşey değil. Bu yüzden Apple ürünlerini tercih edenleri modadan dolayı yargılamanız garip. Ne gariptir ki siz nike, adidas gibi markalarıda hiç kullanmıyor fakat söz konusu Apple olunca ağzına geleni söylüyorsunuzdur. (İnanırım)

İşte benim hayatımda gördüğüm en büyük zırvalık. Bilgisi olmayan insanlar her konuda konuşmuş olmak için konuşuyor ya... Bayılıyorum arkadaş bayılıyorum!

iOS işletim sistemi Unix tabanlı bir işletim sistemi olmakta beraber şu an Apple firmasının ürettiği bilgisayarlar üzerinde kullanılan MACOSX adlı işletim sisteminin cep telefonuna uyarlanmış halidir.

iOS üzerinde uygulama yazarlarına kısıtlı şekilde telefona müdehale şansı verilmesinin nedeni sizin bilinçsiz olduğunuz güvenlik konusununda ta kendisidir. Kaldı ki bu kadar kısıtlı erişime sahipken bile iOS uygulamalarının kalitesi, adedi ve popülaritesini internetteki bir çok tarafsız kaynaktan öğrenilebilir.

Bir uygulamanın arayüzünün kullanımı kolaylaştırmasını siz nasıl olurda "bu telefonu geri zekalılar için üretti" şeklinde yorumlayabiliyorsunuz ki?

Microsoft kafasıyla Windows üzerinde ömrü billah 1 yada 2 kere gireceğiniz ıvır zıvırtı ayarlarla kafanızın karışmasına bu kadar mı alıştınız artık. O yüzden mi kullanımı kolay şeyleri geri zekalılar için olarak yorumlayıp kullanımı zor olan şeyleri uzmanlar için olarak yorumluyorsunuz?

Yemin ederim bu kadar saçma bir bakış açısını ilk defa görüyorum. Bir de bilgisiz demezlermi...

Apple <= dediğin firma şu an kullandığın bilgisayarların çıkış noktasıdır. Öncelikle şu çok bildiğin teknolojik gelişim hakkında biraz bilgi edinmelisin.

Daha sonrasında, her firma ürettiği ürünlerin tüm parçalarını kendi üretmez.

Bunu örneklendirmemi ister misin? Boing tipi uçaklarda RollsRoyce marka jet motorlarını taşıdığını bilir misin? Bir çok, LED/LCD/PLAZMA TV ürünlerinin panellerinin farklı markaların ürettiğini ve farklı markaların bu panelleri kullanarak TV ürettiğini ve bu markaların büyük ihtimal evinde olma olasılığı bile olduğunu bilir misin?

Hayır anlatmaya çalışacağım ama mantığının yeteceğini sanmıyorum. O kadar sığ bi düşünceye sahipsin ki. Bu güne kadar hiç birşey okumadan yorum yapmışsın.

Abi çok komik ya her alıntıda sinirle karışık gülüyorum. Teknoloji özürlü dediğin firma savunduğun samsung firmasına karşı patent davası açarak kazanıyor. Hayır burda samsungu kesinlikle küçümsemiyorumda, teknolojiden bahsediyorsun ve birde appledan bahsediyorsun bu kelimelerin arasına nasıl özürlü kelimesini ekleyebiliyorsun. Sanki şu eski PREMIER marka VCDlerden bahsediyorsun be arkadaş.

En iyi yaptıklarından biri pazarlama.

----

Konuya gelirsek bu gün elimde iphone4 var değiştirmeyi hatta model yükseltmeyi hiç düşünmüyorum. Şimdiye kadar ihtiyacım olanı alamama gibi bir durumum olmadı bu telefondan. Bi gün olursada ilk tercihim Apple ürünleri olacaktır ama bu iPhone 5 kesinlikle olmaz. Şahsen benim beklentimde milyonlarca insan gibi çok farklıydı. Steve Jobs'un kemiklerini sızlattılar.

Diğer bir nedenide henüz bir kontrol mekanizması olmayan Android Marketten kaynaklanıyor. iPhone üzerinde olupta Android Markette bulunmayan çok çok kaliteli oyunlar var. Kontrol mekanizması olmadığından sürekli yeni iyi/kötü uygulamalar çıkıyor ve yazılımcıların bu emekleri bir anda boşa gidebiliyor. Yani Android Marketten gelir elde etmek AppStore'a göre çok çok zor. Buda daha iyi oyunların olmamasının diğer sebebi.
Patent davalarını savunan zihniyetten uzaklaşırsak teknoloji adına çok daha hayırlı olur. Patent davaları teknolojiyi öldüren ve hapseden davalar ve bi o kadar da saçma davalardır. Üçgen telefon çıkıcak hali yok ama Apple'ın patent davalarındaki amacı itibar zedelemek. Teknoloji dünyası ve hakimler bile bıkmışken bu davalardan siz savunuyorsunuz.. Bunun dışında iphone fanboyluğu gerçekten ciddi seviyelere çıkmış. iPhone 5 bugün bütün teknoloji ile uğraşan ve genel olarak teknolojiyi kullanan insanların eleştirdiği bir ürün ama bizim milletimiz malesef benim bildiğim en iyisi benim aldığım en iyisini çıkarır zihniyetinden vazgeçemiyor. iPhone 5'e laf ettirmeyen zihniyet heralde sadece bizim ülkemizde var