Burda önemli kriterler ne kadar BW değeri olduğu kaç adet veritabanı kullanacağınız değil. Önemli olanlar:
Yapacağınız işi yansıtabiliyor mu?
Size biraz olsun farklılık kazandırabiliyor mu?
Özelleştirme ve geliştirme yapabilecek misiniz?
E-ticaret portalınızda içinde bulunduğunuz sektör için ayrı çözümleri düşünmelisiniz. Eğer bir elektronik satış konseptinde sanal mağaza oluşturacaksanız ideasoft'un ilgili paketini alabilirsiniz. Elektronik satış portalı işletmek herkesin yapabileceği bir iş. Değişkenleri, kriterleri diğer sektörlere göre çok daha az.
Örnek; giyim mağazası işletiyorsunuz, 10 farklı tedarikçiden ürünler alıp ziyareçilerinize pazarlıyorsunuz. Bu noktada ürün tedarik zinciri, muhasebe entegrasyonu, stok - barkod gibi arka ofis işlemlerinin yürütüleceği bir hizmete ihtiyacınız olacak. Bu muhasebe yazılımlarınıza alacağınız e-ticaret yazılımı ne kadar uyumlu?
Ancak diyebilirsiniz ki; mevcut e-ticaret özellikleriyle stok - muhasebe, ürün tedarik zinciri yönetimi yapabilirim, karmaşık ürün pörtföyüm yok, o zaman bu e-ticaret yazılımlarına da ihtiyacınız yok. Ücretsiz yazılımlar kullanabilirsiniz.
Diğer mevzu yazılıma müdahale edebilme, özelleştirme opsiyonları:
2000'li yıllarından günümüze kadar 3 kolon şablon üzerinde e-ticarete alıştı toplumumuz. Ama artık yeni nesil görünümlere ihtiyaç duyuluyor. Örnek; ürün odaklı, reyon odaklı, marka odaklı gibi.
Reyon sistemi mi oluşturacaksınız? marka kategorizasyonu ile mi ürünlerinizi sergileyeceksiniz? bunlar önemli. Çünkü alacağınız paketler bir kalıp halinde (o paketlerin kendi arasında farklı temaları var ama yine de hepsi standart kalıp)
Eğer bu tür görsel özelleştirmeler yapacaksanız kaynak kodları görüp göremediğinizi sorun. İdeasoft yazılımı oldukça kaliteli ama kaynak kodları göremezsiniz. Css dosyasını alabilirsiniz bi mahsuru yok. Ama kaynak kodlarda yeni div katmanları, class lar oluşturamadıktan sonra css dosyalarını görmenin anlamı ne? Yeni uygulama ve arayüzler geliştiremezsiniz. Bunları araştırınız
Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ediyorum. Beyaz eşya , tv ve ev aletleri üzerine sadece elektronik ürünler satışı yapılacak. Stok - muhasebe, ürün tedarik zinciri yönetimi yapabiliriz ama ücretsiz yazılımlara ne kadar güvenebiliriz. Dediğiniz gibi hazır paketlerde müdahale ve özelleştirme sıkıntısı var. İnşallah iyi verim alabilceğimiz bir e-ticaret paketi bulacağız bakalım.
arkadasim, bu kadar para 1 sene icin verecegine, magento ile kendine bir site kursan daha iyi degilmi :/
magentoyu araştırmam lazım ihtiyaçlarımızı ne kadar karşılar bilmiyorum. Öneriniz için teşekkürler.
ben kendim
www.tsoft.com.tr ile çalışıyorum advanced paketlerini kullanmaktayım e ticaret yapacaksanız eger bi düsünün derim değer seyler yapıyorlar
Öneriniz için teşekkürler. Paketleri inceleyeceğim.