Merhaba Sayın Blog Okuyucularım Şuan Mercimek Köfte Yapmaktayım Tabi Benim Asistan Olan Emre Kardeşimize Talimatları Veriyorum O Hallediyor Ben Büyük İşlerin Adamıyım Vesselam Sözü Fazla Uzatmadan Öğrenci Kardeşleriminde Yapabileceği Akşam Oturmalarında Güzel Giden Mercimek Köftenin Malzemelerini ve Yapılışını An ve An Size Aktarmak İstiyorum.. Öncelikle Malzemeleri Yazıyorum..

2 Su Bardağ Kırmızı Mercimek

2 / 2.5 Su Bardağı İnce Köftelik Bulgur

5-10 Adet Taze Soğan

Yarım Bağ Maydonoz

İnce Doğranmış Kuru Soğan 2 Adet Orta Boy

Yeşillik Sevenler için İnce İnce Doğranmış Aysberk Marulda Olabilir..

1 Çay Bardağı Yağ

1.5 Yemek Kaşığı Biber Yada Domates Salçası

Tuz / Kimyon / Kırmızı Biber

Selamın aleyküm su anda pc yi ben (barış) esir almış bulunmaktayım,blog sahibi Engin Oğuz Koçu namı değer Milör ocak başında yine maharetlerini konuşturuyor,aynı zamanda çırağı Emre Doğan’da ayak işlerine (soğan soymak,maydonozu doğramak,fazla bulaşıkları yıkamak) devam ediyor,bende evin bulaşıkçısı olarak bu eşsiz lezzetin yapımında kullanılan alet ve eldevatların boşa çıkmasını bekliyorum..Neden mi ? Çünkü bulaşıkçı da ben oluyorum (Barış Şengül) Oğuz bana müdahale ediyor ve ben kaçıyorum..

Araya İşsiz Barış Girmiş Neyse Önemi Yok İşimize Devam Edelim Beni Övmese idi Yazıyı Silecektimde Milör Demiş Az Demiş Tabikide

Öncelikle 2 Su Bardağı Mercimeği Ocağa Veriyoruz ve Mercimek Ocakta iyice Kaynıyor ve Suyunu Çekmesi Bekleniyor. Suyunu Çeken Mercimek Ocaktan Alınarak Varsa Eğer Çiğköfte Tepsisine Alınır Üzerine 2 Su Bardağı Yada Daha Az’da Olabilir Bulgur Ekleniyor Demlenmeye Bırakılır Ardından Kuru Soğanlar İnce İnce Doğranır ve Salça Kimyon ve Kırmızı Biber ile Kavrulur Soğanlar Öldürülür.Kavrulmuş Soğanlar Demlenmeye Bırakılan Bulgur ve Mercimek Karışımının Üzerine Eklenir ve El ile Birlikte Yoğurularak Karıştırılır. Ardından İnce Olarak Kıyılmış Yeşil Soğan Maydonoz ve İsteğe Göre Benim Eklemiş Olduğu 3 4 Yaprak Marul Eklenir ve Karıştırılır. 15 Dakika Gibi Bir Yoğurma İşlemi Sonunda Yeşillliklerle Birlikte Güzel Bir Görüntü Ortaya Çıkmaktadır. Mercimek Köfte Yaparken Hem Eğlendik Hemde Bu Anı Ölümsüzleştirmek istedik. Sizin İçin Güzel Bir Video ve Görsel Hazırladım. Afiyet Olsun

https://www.facebook.com/photo.php?v=331308630298145