geçmiş olsunda birşey dikkatimi çekti, sürekli şu cihazımız bu cihazımız o teknolojimiz bu teknolojimiz deyip duruyorsunuz ancak 16 yaşında çocuk olarak nitelendirdiğiniz biri sunucunuza girip fink atıyor müşteri şifrelerini ele geçiriyor vs vs. peki siz müşteri bilgilerinin güvenliğini sağlamakla yükümlü değilmisiniz?x yerde eski dbler kalmış ordanda bir kaç müşterinin şifrelerine ulaşmışlar diyorsunuz bunlar ihmal değilde nedir?işe hevesle başlayıp vvarez whmcs ile resellerdan host satmaya çalışan biri değilsiniz şirket olarak ve kendi verimerkeziniz vardı diye hatırlıyorum bunca tecrübe bunca teknoloji bu çocuğun müşterilerin bilgilerini alt üst etmesine engel olamıyorsa suç macera arayan 16 yaşında çocukta değil yüzlerce hosting şirketi var ve bu yüzlerce şirket ile uğraşan eminim milyonlarca çocuk vardır tabiki bu tür olaylar küçük çaplı host şirketlerinin başına sıkça geliyor ama büyük oynayan şirketlerde en azından böyle birşey duymadık şimdiye kadar şirket olarakta ihmalleriniz var gibi konu başlığı ile içerik az çok örtüşmüş, yanlış anlaşılmasın insanların emeğiyle oynayan 16 yaşındaki karaktersizi savunmuyorum ancak bu karaktersizlerin savcılığa vermekle bitmeyeceğinide biliyoruz sizinki kaportası incecik bir araç piyasaya sürüp insanlar trafik kazasında öldüğünde birilerinin kazaya sebep olduğundan topu onlara atmaya benziyor.
Cihazlardan bahsedilmesinin sebebi logları temizlediklerini düşünen bu arkadaşların şu anda formu okuyor olması ,
Konuda biz hatamızı inkar etmiyoruz ancak sunucu yeni bir sunucuydu ve ilgili tüm şifreler değişti. Hata büyük sonuclara yol açmadan düzeltildi.
Bugün bunun gibi bir çok rahatsızlık verici yöntem mevcut. Kapının açık olması hırsızın içeri girmesini haklı çıkartır gibi bir yazı yazmışsınız bir yerde.
Ancak bir kilit varsa ve siz bunca yıldır bizi biliyorsunuz gördüğüm kadarıyla tecrübeye dayanarak söylüyorum bir anahtar her zaman bulunur.
Ama bu kadar kolay olmamalıydı evet haklısınız. Ancak ne olursa olsun bu suçtur ve sonuçları çok ağırdır.