CtrL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bu konuya yaptığım önerim ve düşüncem tam anlamıyla şudur:
Böyle 10, 20, 30, 100 kişi ile Google'ı etkileyemezsin, umrunda dahi olmaz. Eğer gerçekten boykot etmek istiyorsan ve büyük yankı getirmek istiyorsan bunu çok büyük bir kitleyle, çok büyük bir katılımla, gerekirse ülkesel katılımla yapabilirsin. Bunu Türkiye'de yapmanın yolu nedir? Hükümetin Google'ı, Türkiye'de yasaklamasıdır. Yani, böyle büyük bir çoğunluğa, Google'ı etkileyebilecek bir çoğunluğa ancak hükümetin el atmasıyla ulaşabilirsin. Yoksa kalkıpta hükümet Google'ı kapatsın, kendi motorumuz olsun, Google'ı istemiyorum demem, ha desem de Google'ın umrunda olmaz..
İşte dediğim; bu tepkiyi yaratabilmek adına çok büyük bir çoğunluk lâzım. Yoksa tavşan dağa küsmüş olayı olur, o çoğunluğu da hükümetin tüm Türkiye'de uygulayacağı bir uygulamayla yakalayabilirsin. Yani yöntemi bu, bu olsun demiyorum ben. Diğer türlü Google'ı etkileyemezsin bile. Anlatabildim umarım...
Tabiki, ben de aksini iddaa etmiyorum zaten, sadece tek takıldığım nokta bunu bişeylere yasak koyarak yapmak.
Bişeyi yapmak yasaklarla olmamalı diyorum, içten gelerek ve bütünlük sağlayarak yapılmalı.
Zorlama ile olcak işten hayır gelmez. Kaldı ki youtube'u yasakladılar da ne oldu?
Hükümeti konuya dahil etmemdeki sebep ise, yasaklamalara ve tekellere hükümetin sahip olmasıdır, internet ve yasak denince akla Türkiyem'de ilk tib geliyor.. Sana karşı şahsi bi düşünce güderek söylemedim yani.. Sadece senin tepkin biraz sert oldu o kadar..