WTF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain Takibi için
  • DomainTools
  • Godaddy
  • Namecatch
vs.. var

Backorder ön ödeme demektir, Domain Yaşı sıfırlanmadan yani düşmeden ve Domain Yaşı Sıfırlanarak düşen domainler için ön ödeme talimatı ile benim adıma bu alan adını al şeklinde talepte bulunmaktır.
Süresi biten domain 2 ana period a girer
  1. 30-45 Gün
  2. 30 Gün
  3. 5 Gün (Silinme Aşaması - Pending Delete)
Bazı domainler 2.ci 30 gün süresinde düşmeden önce sergilenir, ön sergilenme - -tanıtım yapılır pre-release aşaması denir. Bu aşamada domain sahibinin uzatma hakkı vardır. Kimi firmada alım fiyatı üzerinden uzatırken uyduruk firmalarda faiş fiyattan yani alırken 15 TL aldığınız domaini 2.ci aşamda 200 TL ye sizden yenilemek için talepde bulunurlar.
Örnek: isimtescil

Neyse 2.ci aşamada Backorder yapan kişi bu süre bitiminde Alan Adını yaşı sıfırlanmadan alabilir eğer backorder talebi veren bir kişiden fazla ise domain ihaleye çıkar. Bu pre-release backorder olayında müşterinin yenileme hakkı olduğu için ve 2. ci 30 gün içerisinde herhangi bir zamanda yeniler ise backorder talepleri iptal olur. Bu şekilde backorder talebi verenler pre-paid ödeme yapmadıkları için yani eğer düşseydi ödiyecekleri için sıkıntı yoktur.

2. Backorder Drope Backorder- Drope domainler için yani düşecek domainler için verilen ön ödeme alım talepleridir. 2. ci 30 gün bitiminde domain 5 günlük silinme sürecine girer bu süreç sonunda domain tamamen özgürdür ve yaşı sıfırlanır

Düşen domainleri yakalamak için özel servisler vardır. Tabiki servislerin kalitesi fiyatları ile doğru orantıldır. En garanti servis Snapnames diyebiliriz. Düştüğünden yakalama oranı yüksekten düşüğe aşağı doğru sıralıyorum.

• SnapNames : 125 TL - 69 USD (Önce yakalama işlemi sonra ödeme)
  • NameJet : 107 TL - 59 USD (Önce yakalama işlemi sonra ödeme)
  • Pool : 108 TL - 60 USD (Önce yakalama işlemi sonra ödeme)
  • GoDaddy : 38 TL - 20,99 USD (Önce ödeme sonra yakalama işlemi)
  • Name.Com : 90 TL - 49.95 USD (Önce ödeme sonra yakalama işlemi)
  • Domain Abi : 30 TL - 16.5$ (Önce yakalama işlemi sonra ödeme)

Şimdi yukarıdaki Firmalar domain firmaları bunların en altındaki Backorder olmayan Domain Abi de forumda Düşen domainleri yakalam hizmeti veriyor, Backorder sistemi olmasada bu alandaki en hızlı ve en ucuz sistem.

Düşen domaini el ile alanlar hiçbir şekilde geçemez çünkü el ile almak için domaini manuel sorgulmanız, alım talebinde bulunmanız, paypal, kredi kartı ile yada ön ödeme ile alım sayfalarını geçmeniz ve alacağınız domain firmasının whois sorgulama hızı, sınırı ve ödeme onaylama hızı ve domaini anlık mı yoksa aracı firma üzerinden kaydetiği gibi etkenler eklenince el ile alımın hiç bir şekilde yukarıdaki hizmetlerin önüne geçilemiceği aşikardır.

Baya açıkladım sanırım
Bayağı açıklamaktan da öte harika bir makale yazdın. Bir solukta okudum Akşama güzel bir teşekkür cevabı yazıcam, şimdilik idare ediver bununla