Arkadaşlar, Temmuz ayında halısahada dizim döndü ve hafta sonuna gelmesi sebebiyle hemen doktora gitmedim. Şişlik inince de biraz daha bekleyeyim geçer belki dedim. zira bu sorunu son 4 yılda 4. kez yaşadım ve diğerlerinde 1 hafta 10 güne geçmişti.

Tabi burda birşeyi önemsemedim. Diğerlerinden farklı olarak bu kez ÇAT sesi geldi dizim döndüğünde. Her neyse 15 gün kadar sonra doktora şişlik inmedi biraz da topallıyorum diye gittim. Ödem var sonra gel deyip bir kaç tavsiyede bulunuldu. 15 gün sonra şişlik epey azaldı ve gittiğimde elle muayene etti. Seni hemen MR' a vermicem şu diz egzersizlerini yap dedi 35 gün düzenli düzensiz yaptım. Ama arkadaşlarım sol bacağımda sıkıntı olduğunu yürürken birazcık değişik bastığımı söyledi. zira ayakkabı topuğuna bakınca ne kadar yamuk bastığımı ayakkabı tabanının şeklinden anladım. Bugun yine gittim diğer ortapedi uzmanına göründüm dizimi açtı ve ikisine şöle 1 metre mesafeden baktı.

-La bu ne şişik bu dedi.

Ardından Bileğime otudu ve iki dizimi yavaşça kendine çekti

Kötü haber Ön çapraz bağların diyecekken hemşire ondan öncce hocam ön çapraz bağlar dedi başını iki elinin arasına alıp bakışı vardı bi .. Öleceğim sandım

Nasıl görünüyorsa artık onlara

Acil ameliyat dedi. Ama işin kritik noktası burası. Askere gidicem belgelerimi de hazırladım. Nasıl olacak ? MR'a girip spor yapamaz raporumu alıp mı askere gitsem? Ki askerde ameliyat etmezlerse 1 ay şimdi 5 ay da askerde 6 ay yıprancak iyice diz. Dönülmez yollara sokmamak da lazım onu şimdi.

Askerde acımazlar yat kalk derler dizin iyice gidebilir diyenlerde var . Ki doktorum da kısa sürede ameliyat edilmesi lazım menüsküs ve diz kıkırdağı sorunu yaşayacaksın aksi halde dedi.

Askerliğimi erteler mi bu durum, orada ameliyat olabilir miyim? Yoksa sen git iyileş gel mi derler. Tecrübesi veya düşüncesi olan varsa lütfen paylaşsın. Askerliği aradan çıkarmak çok önemli hayatımın kalanı için. Kısa dönem zaten öyle başvurucam.

Lütfen birazcık bilgii