Tüm seo uzmanı/danışmanı arkadaşlar aslında sosyal link borsası bölümünde yapılanları yapıyor uyguluyor (en azından yakın akraba sayılacak yöntemleri). Bana kalırsa tek fark bazılarının paravana bazılarının da ana sitelere yapması. Paravan olduğu sürece paravanına yapacağım spamdan direk etkilenmezsin. Sosyal link borsası bölümünde kaybedenler klubüne sadece anasayfaya abananlar girebiliyor. Anasayfanıza kaldıramayacağı kadar yüklenmeyin bir sorun çıkmaz (Bazı arkadaşlar kötü bir siteden alacağın link sana zarar verebilir bu yüzden paravanda spam bulunması ana siteyi etkiler diyebilir ben bunu demesini de yadırgamam lakin böyle bir şey gerçekten söz konusuysa, ki bana göre değil, o zaman bu bir anti seo yöntemi olarak da kullanılabilir. Googleye inanmayı aksine inanmaya tercih edecek olursak birini sıralamalarda geriletmek "neredeyse" imkansızdır )

Ayrıca her seo uzmanı dünün siocusudur. Seo serüvenine blog backlinklerle ya da çapraz olmayan link takaslarıyla başlamadığını idda edenler siyasete atılırsa iyi olur. Ön görüsü çok gelişmiş olsa gerek