Eyvah eyvah soru çok detaylı bir ara skype üzerinden anlatmakda fayda var ama kısa şöyle ;
1-) Dedicated: fiziksel bir sunucunun(bilgisayarın) veri merkezinden kiralanmıi haline dedicated denilir.
2-)Yönetimi kurulan sanallaştırma progragramları (yazılımları ) ile yapılır
3-)Sanallaştırma yazılımı yüklendiyse Vmware , proxmox gibi sanallaştırılabilir.
4-)Gerekli yazılımlar yüklendikten sonra vps yada direk dedicated sunucu üzerinden hosting açılabilir.
5-)Kurulan işletim sistemine göre yönetim yapılır cPanel ,Plesk panel gibi yazılımlar ile yapılır
6-)Bu Anlatımları googlede bulabilirsiniz. Geniş bir işlem.
7-)Bu Anlatımları googlede bulabilirsiniz. Geniş bir işlem.
8-)Hosting veya vps olarak kullanmak tabiri yanlıştır sonuç itibatri ile hosting sunucuları bir yazılımdan ibarettir.
9-)Satışa başlamadan önce 1 2 sene haşır neşir olup bol makale okuyup ve bilen birnin yanında bir nevi staj yaparak öğrenilebilir.
10-)Satışa uygun bir web sitesine sahipseniz Ys belgesi alabilirsiniz.
11-)Yazılımsal müdahaler evet fiziksel müdaheler hayır. İnternetin olduğu her yerden yönetilebilir.
12-) Önce ilgili terimleri googleden güzelce aramalı makaleler okumalı imkan varsa eğitim alınmalı veya stajer olarak bir firmanın bunyesinde bir kaç sene çalışıp gerçekten bişeyler öğrenmeli.
13-) -Self management: Yönetimin server sahibine ait oldğu anlamını taşır. Yani teknik destek yoktur
-Full management : Teknik destek teminatçı firma tarafınan verilmektedir anlamınır taşır
Kısa ve öz cevaplar verdim çünkü her soru hakkında sayfalarca yazı yazılabilir. Sorduğunuz her sorudaki maddeyi googlede araştırmanız gerekir.
2. cevabını değiştireyim.
2-)Sunucunun yönetimi. uzak yönetim protokolleri kullanılarak yapılır(rdp,ssh,vnc).Sunucu yönetimi yazılımsal olarak sağlanır.Kvm ile erişim seviyesi yükselir ve daha çok işlem yapılabilir.
4. cevabınada ekleme yapayım.
4-)hem vps hem hosting sağlayabilirsin, bu şekilde ödediğin lisans ücretleri düşecektir.Ama müşterini perişan etmemek için iyi bir yapıya girmen gerek(Buna örnek vermem gerekirse,Hat limitlendirme,Cpu limtilendirme, Kullanılabilir garanti edilen ram vs.).Çoğu firma bu şekil çalışmayı istemez
12. sorusunada kişisel yorumumu yapayım,
Gerekli bilgi seviyesine ulaşmadan bu işe girmek mantıksiz ve müşteri odaksız bir çalışma planı olur.Çoğu sorunlarda müşteriler mağdur olur.Gerekli bilgileri internet üzerinden araştırarak, ingilizcen varsa ingilizce dökümanları inceleyerek ve ardından test edebilip kendini geliştirebileceğin bir platformda bilgi haznen gelişir.Bana göre bir kişinin yanında çalışarak bunu öğretecek çok az kişi bulabilirsin piyasada @MahsumCelik de dediği gibi bir stajer olarak bir nevi kendini geliştirebilirsin.
@RuyaBilisim ayrıca sizi kınıyorum böyle bir paylaşım platformunda kişiselleştirerek bilgi verme talebiniz çok mantıksız.Burdan cevap vermeniz kafasında soru işareti kalan kişilerinde bilgilenmesini sağlar.
Edit: ayrıca ekleme yapmak istiyorum.
İlk etapta alıcağınız hizmet 13. sorunun cevabında olduğu gibi full managed servis almanız, sizin çözemediğiniz durumlarda kiraladığınız firma ilgilenecektir.