Konu aslında bir bakıma faydalı bir bakıma sonuçsuz gibi birşey..

Örneğin, tamam iyi güzel sosyal link borsasında ki çöplüklerden bahsediyoruz da, bu işi gerçekten adam akıllı yapabilen var mı ? hiç ama hiç sanmıyorum. Çöp linkleri var adamın alıyor kişi başı 20 tl sürümden kazanıyor zaten adam fayda almış almamış umrunda bile değil.

Hal böyleyken, arkadaşlara temiz linkler alın deniliyor da, bu arkadaşlar temiz linklere nasıl ulaşacak ? öyle ha diyince bulunmuyor illa ki birilerinden yardım alınması gerekiyor.

Şöyle bir örnek vereyim, şuan blog kasıyorum şahsen dizin vs ama hepsi tertemiz ve linklerimin silinme ihtimalleri %10 desek, linklerim tertemiz sayfalarda, yüksek pageranklı alexası iyi durumda sayfalarda oluyor. Bu çalışma yapılan kişinin açık ve net bir şekilde söylüyorum ÇIKAMAYACAĞI KELİME YOKTUR. Ama ben bunun karşılığı olarak 20 tl alacağım ? yok öyle bir dünya... Adam diyecek blog mu ekliyorsun "evet" hmmm 20 tl verieyim benim linklerimide ekle. "ok by.."

Çoğu kişi bloğa, dizine çöp gözüyle bakıyor hiçbir şekilde faydası olmaz deniliyor ama yanıldıklarının farkındada değiller, bunu çok çok detaylı olarak en az 5 site üzerinde ispatlardım ama o kadar uğraşıma değmez.

Aslında r10 üzerinde bu şekilde bir çalışma yapmayı düşünüyordum fakat bizim insanımız başkasının emeğini görmezden geldiği, kıymet bilinmediği ve karşılığını çok cüzi bir miktara yaptırmanın peşinde olduğu için vazgeçmiştim. O yüzden varsın eklesinler çöp linklere 20 tl verip, bir süre sonra patlarsınlar bazı insanlara bu durum reva..

Ayrıca forumdaki arkadaşlara söylüyorum, bir site yükseltmek için illa 5 tl olsa bile vermeniz gerekmiyor. Önemli olan Google'ı kandırıp işi beleşe getirmek

Zaten bu işlere para veren arkadaşları hiçbir zaman anlamadım, kolay kolay da anlamayacağım gibi gözüküyor. Zaten parayı bastıktan sonra, 15 yaşındaki çocuğa da versen site yükselttim SEO'cu oldum der..

He bu konuyu neden söylüyorum, Coldsword arkadaşın başka bir konusunda kazandığını yükseltmek adına tanıtım yazıları linkler ve aldığını yazmıştı ona istinaden söyledim. Siz siz olun 5 kuruş vermeyin, google salağın önde gideni o veya bu şekilde 5 kuruş vermeden milyarlar kazanabilirsiniz.

Yok para vermeden sağlam link almadan, tanıtım yazısına para bayılmadan backlink çalışmasına para ödemeden hiçbi şekilde kalıcı olunamaz palavralarına inanmayın. He bu yorumumdan sonra arkadaşlardan benim milyar kazandığımı falan düşünenler olabilir, hiç alakası bile yok. Bu işi tamamen keyif için yapıyorum tamamen GOOGLE ile nasıl dalga geçilir, nasıl kaale alınmaz onu yapıp keyfini sürüyorum