Eyvah eyvah soru çok detaylı bir ara skype üzerinden anlatmakda fayda var ama kısa şöyle ;

1-) Dedicated: fiziksel bir sunucunun(bilgisayarın) veri merkezinden kiralanmıi haline dedicated denilir.
2-)Yönetimi kurulan sanallaştırma progragramları (yazılımları ) ile yapılır
3-)Sanallaştırma yazılımı yüklendiyse Vmware , proxmox gibi sanallaştırılabilir.
4-)Gerekli yazılımlar yüklendikten sonra vps yada direk dedicated sunucu üzerinden hosting açılabilir.
5-)Kurulan işletim sistemine göre yönetim yapılır cPanel ,Plesk panel gibi yazılımlar ile yapılır
6-)Bu Anlatımları googlede bulabilirsiniz. Geniş bir işlem.
7-)Bu Anlatımları googlede bulabilirsiniz. Geniş bir işlem.
8-)Hosting veya vps olarak kullanmak tabiri yanlıştır sonuç itibatri ile hosting sunucuları bir yazılımdan ibarettir.
9-)Satışa başlamadan önce 1 2 sene haşır neşir olup bol makale okuyup ve bilen birnin yanında bir nevi staj yaparak öğrenilebilir.
10-)Satışa uygun bir web sitesine sahipseniz Ys belgesi alabilirsiniz.
11-)Yazılımsal müdahaler evet fiziksel müdaheler hayır. İnternetin olduğu her yerden yönetilebilir.
12-) Önce ilgili terimleri googleden güzelce aramalı makaleler okumalı imkan varsa eğitim alınmalı veya stajer olarak bir firmanın bunyesinde bir kaç sene çalışıp gerçekten bişeyler öğrenmeli.
13-) -Self management: Yönetimin server sahibine ait oldğu anlamını taşır. Yani teknik destek yoktur
-Full management : Teknik destek teminatçı firma tarafınan verilmektedir anlamınır taşır

Kısa ve öz cevaplar verdim çünkü her soru hakkında sayfalarca yazı yazılabilir. Sorduğunuz her sorudaki maddeyi googlede araştırmanız gerekir.