Eğer kendinizi tutmasını başarabiliyorsanız, sitenizi açıp sürekli güncel tuttuğunuz taktirde, backlink çalışmalarına 1 hafta sonra başlayabilirsiniz.Tabi backlink alırken az az dönem dönem almalısınız, bol indexli sitelerden link almamaya çalışın.Olabildiğince az sayfası olan ve 20 30 civarı linkten fazla çıkışı olmayan sitelerden aldığınız linkler sitenizi kesinlikle patlatmaz.

Tabi burda işin püf noktası kendinizi durdurmaktır.Sitenizin ilerlemeye başladıkça gaza gelipte süreklilik haline getirip çalışmalara devam ederseniz sitenizin patlama riski her geçen gün artar.

Örnek vereyim, 2 hafta önce bir siteye çalışma yapmaya başladım, site açılalı 1 ay olmuştu siteye 150 kadar link ekledim temiz linkler tabiki, site şuan zor sayılabilecek kelimede ilk sayfada bir başka daha zorlu kelimede 3. sayfada dolaşıyor, 1 haftadır tek link dahi almadım 3-5 gün daha eklemeyi düşünmüyorum. Bu şekilde yavaş yavaş yaptığınız taktirde kalıcı olabilirsiniz.

Ek olarak son zamanlarda gözüme takılan bir mevzu ise, alt sayfalara yapılan çalışmalar anasayfadan daha çok etki gösteriyor.Olabildiğince alt sayfalara çalışma yapınız ve tek kelimeye yoğunlaşmayın titlenizde yer alan kelimelerin tamamına link almaya çalışın. Ana kelimeniz abc ise 5 link ona alın, 3 link başka bir kelimeye alın vs vs.. bu şekilde çalışmaları yayın. Faydasını kısa sürede görürsünüz.