meneleos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu serbest kıyafet olayı ben lise 1in sonlarındayken ortaya çıkmıştı, o zamanlar liseli kafası tabi çok hoşumuza gitmişti. Şuan için bu tamamiyle saçmalıktır.
Ceket + kumaş pantolon + gömlek bu 3 lü ayrılırsa rezalet çıkar. Liseden bahsediyoruz arkadaş, eskiden beterdi şuan dahada beter. Fakir olanlar ne yapıcak ? Bu insanların 7-7.5 ay boyunca okulda giyebilecekleri bir kıyafeti var mı ? Giydiğin bir kıyafeti ayda max. 2 kez giyebilirsin (şuandaki durum bu). Hadi onu geçtim, erkeklerin bir çoğunda kıyafet takıntısı yoktur (bkz: "Behzat Ç. dizisindeki hayaletin 1 gömlekten 10 adet alması"). Mesela benim bir gömleğim var, bu gömleklere ne isim takılıyor bilmiyorum hani şu tişörtün üzerine giyilen türden olan, bu gömlek çok hoşuma gitmişti ve 4 tane aynı renk 1 adette farklı renk aldım. Benim hoşuma gidiyor giyiyorum ama arkadaşlarım bir giydiğini bir daha giymeyen türden. Yani bu ne demek, onların yanında küçük düşmek olur. Benim için sıkıntı değil çünkü benim arkadaşlarım benimle aynı kafadan olan insanlardır.
Ama bir lisede, sınıftaki herkes bu kafadan olamaz.
Lisede saç, sakal belirli bir ölçüye kadar serbest olabilir. Kravat zorunluluğu kaldırılabilir, beyaz gömlek yasağı kaldırılabilir ama marka reklamı olmamalı ! Ceket sürekli giyim yasağı kaldırılmalı, gömlek üzerine boğazlı olmamak şartıyla giysi giyilmesi serbest olmalı. Bu gençleri anca bu keser.
Hocam bu cümleleri herkes kuruyor ama ilk mesajımdaki açıklamayı okumadınız sanırım ?

Nomster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bırakın arkadaşlar , kısa saç herkese yakışmıyor ki.Ben saçımı kısa kestirdiğimde insanların yüzüne bakamadım , okulu bırakmayı düşündüm o kadar feci oluyorum Birde resimlerdeki gibi saçını 10 metre uzatanların okumaya pek niyeti yoktur , alınmasında zaten.

Ben insanlaarın birazda serbest bırakılması gerektğini düşünüyorum , en güzel yıllarımızda bize karışılması pek hoş değil...

Kesinlikle hocam.