Telefon numaralarının aynı olması kullandığınız yere göre seonuzu etkiler veya etkilemez.Eğer zengin metin(rich snippets ) kullanıyorsanız google buna özellikle dikkat edecektir.Eğer aşırı bir kullanım veya alakasız siteler gördüğünde kurumsal yönünüz var mı yok mu sorgulayacaktır.Çok fazla siteniz olmasının seo yönünden eksi bir yönü yoktur.Her sitenize telefonunuzu koymak ta sizin doğal hakkınız.
Diğer yandan zengin metin biçimlerinin aramaya etkisi önemlidir.Normal bir iletişim sayfası değil de rich snippets denen biçimde verilerinizi sunuyorsanız daha iyi incelemek isteyecektir sitelerinizi.Bir olumsuzluk bulursa da spam işlemi yapacaktır.Bu konu ile ilgili olarak özellikle dikkatliler.Ama siz kurumsalsanız bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
Merhabalar arkadaşlar, elimde bir iş var seo yapıyorum, paravan sitelerle ana siteyi güçlendirme mantığı ile çalışıyorum(ip adresleri felan farklı oralara takılmayın). Sorum şu: İş verenimiz " sitelerde aynı numara ve mail adresinin yayınlanmasının, googlenin sitelerin aynı kişiye ait olduğunu düşündüğünü ve seoyu olumsuz etkilediğini söyledi." Şimdi ben ilk kez duydum açıkcası ve seo biliyorsunuz %100 bilgilerle değilde tecrübelerin birikimi ile oluşan bir platform. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, Seoyu etkiler mi etkilerse ne kadar etkiler yani illa olması gereken bir şey midir?