Merhaba arkadaşlar,
Neredeyse 3. Yılına yaklaştığım ve hayatımın en iyi projelerinden biri olan pingil.com, bu forumdan güvenip iş verdiğim birinin ihanetine uğramıştır.

Hacklenmiştir demiyorum, çünki ortada şifre çalma, sisteme girme gibi bir eylem yoktur. İşyerinde çalışırken yokluğumda, siteyle ilgilenmesi için iş verdiğim bir kişi, JS Kodlarını değiştirerek öncelikle kendi sayfaları için autolike kodu eklemiş daha sonra bugün ise bir reklam firmasından aldığı reklam kodunu eklemiştir.

Eklediği reklam kodunu da user=dogukan şeklinde almış ki, yarın bir gün görülürse iş direk doğukan'ın üzerine yıkılsın. Neyse ki sunucuda yer alan footprints uygulamaları sayesinde arkadaşın yaptığı herşey ip bazında kaydedilmiş.

Şuanda attığım maillere cevap vermeyen ve ettiğim telefonlara bakmayan bu arkadaş, eminim ki bu yazıyı okuyordur. Pazartesi günü ilk işim avukatımla görüşüp konunun yasal ortama taşınmasını sağlamak olacaktır.

Bu forumda beni tanıyan arkadaşlar, kimsenin hakkını yemeyeceğimi, Gerekirse hak geçmesin diye fazlasıyla hizmet sunacağımı, sunucumun defalarca yük nedeniyle down olmasına rağmen, maaşımı vererek yeni sunucular aldığımı ve tek derdimin insanlara faydalı olabilmek olduğunu bilirler.

Eğer ortada bir suçlu varsa şuanda tabii ki benim. İnsanlara güvenmenin ne demek olduğu bir tokat gibi yüzüme çarpıldı.

Bu durum için herkesten defalarca kez özür dilerim, Binbir emekle çalışıp didindiğiniz bir yerlere getirdiğiniz siteleriniz böyle bir duruma düşmüştür.

Google vb. arama botları js okumadığı için bu durumun arama motorları vs.. açısından sizlere zararı olmayacağı düşüncesindeyim. Pazartesiden itibaren gelişmeleri burada paylaşacağım.

Saygılarımla,
İ. Doğukan ERGÜNER
www.pingil.com