Açıkçası r10'da bu bölümü yeni keşfettim. Kendimde ne kadar altın olduğunu söylemeyeceğim ama şu var. Altına bir yatırım aracı olarak bakanlar var bir de üzerinden para kazanılacak bir maden olarak bakanlar var.
Ben 92-94-96-98-100 TL, yani maaşımı aldığım gün ne kadarsa o fiyattan aldım. Çünkü ben altın'a uzun süreli bakıyorum. Şayet sizler de yatırım aracı olarak görüyorsanız bence altına yatırıma devam, kaç paradan aldığınız illaki önemli ama yatırım için tutulan tutar da çok önemli.
Misal ben 1.000 gram altını olan birisinin altında durmak yerine gayrimenkule yatırım yapması, arsa, ev, işyeri, gerektiğini düşünüyorum. Değer artışı ve kira getirisi bir arada olunca daha da iyi bir kazanç olabilir.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Bank Of America analizinde, altının onsunun 2014 sonuna 2400 dolar seviyesine yükselebileceği öngörüsü yer aldı.
Bank Of America, FED ve Avrupa Merkez Bankasından gelen hamlelerle son iki buçuk aylık süreçte ciddi ralli yapan altında yükselişin devam edeceğini öngördü.
Bank Of America analizinde, altının onsunun 2014 sonuna 2400 dolar seviyesine yükselebileceği öngörüsü yer aldı.
Banka, altın için gelecek 9 aylık 2000 dolar hedefini korurken 24 aylık hedef fiyatını 2400 dolara çıkardığını duyurdu. FEDin mortgage alımlarının 2014 sonuna kadar süreceği ve Aralık ayında sona erecek twist operasyonunun ardından Hazine tahvil alımlarına gidecek olmasının altını destekleyeceği kaydedildi.
Kaynak:mynet.com