İnternet siteme dil desteği ekleyeceğim, bunu da farklı klasörlere wordpress kurarak yapıyorum. Yani site.com/eng, site.com/fr gibi klasörler oluşturdum, sistemleri kurdum.

Ancak bir problem yaşıyorum, sitenin ana sayfası türkçe olarak site.com üzerinden faaliyet gösteriyor. Dil seçeneklerini içeren bir intro dosyası yarattım, Htaccess üzerinden "DirectoryIndex intro.htm" şeklinde yönlendirdim. İlk başta istediğim olmuş gibi göründü, fakat site.com'a girdiğimde, wordpress sistem kurulu olduğu için anasayfaya gitmek istediğimde direk olarak intro.htm adresine yönlendiriyor. Aynı şey alt klasörler için de geçerli.

Wordpress ayarlar kısmından site ana sayfası site.com/index.php şeklinde ayarladığımda admin paneline girişte problem yaşadım, onu da "DirectoryIndex intro.htm index.php" yazarak çözdüm. Ama yine de logoya veya ana sayfa yazısına tıklandığı zaman intro.htm adresine yönlendiriliyor. Çünkü wordpress ayarlar kısmında kurulu dizin site.com olarak görülüyor, değiştirildiğinde site çalışmıyor.

Türkçe olan kısmı da /tr gibi bir klasöre taşımak istemiyorum, index almış sayfalar silinecek vesaire, bir sürü dert ortaya çıkacak.

Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim, bir fikri olan var mı ?

Eğer SEO dostu biçimde /tr dizinine taşıyabilme imkanını bilen varsa çok iyi olur.

301 ile denediğimde anasayfaya ve tüm diğer sayfalara girenler /tr'ye yönlendirildiği için hem dil desteği bir işe yaramıyor hem de intro.htm çalışmıyor.