Bilmiyorum bu duruma gülsek mi, ağlasak mı? Forum içerisinde tanıdığımız bir vatandaşın dolandırıcılık mağduru olması tam ibretlik kanaatimce. Neden derseniz;

İlgili konuya, ilgili kişinin vermiş olduğu cevap neticesinde dolandırılan arkadaşın verdiği cevabı burada paylaşıp görüş alışverişinde bulunmak istedim.

Nameless_Man adlı üyeden alıntı:
1-bana soylediğin mslekle regex e soylediğin meslek arasında cok fark var bu suç bana soylediiğin yani
2- ben forumda sadce seni tanıyan var mı diye sordum. Adsense arkadas benden once adını belirterek konu acmıs
3- ahmet.net domaini san gectiyse hala who is bilgileri değişmemiş
4- barak adlı kulanıcıyı daha onceden tanıyordun neden yabancıymıs gibi dacrandın
5- bursa.net i bana 2000 tl dedi. tabiki bunu sende biliyorsun tum konusmalarımız kayıtlı
Bu cevapta 2 konuya dikkat çekmek istiyorum ve buna istinaden yazıyorum.

Arkadaşın alacağını düşündüğü ahmet.net ve bursa.net domain'leri. Bu arkadaş kendisini bir domain tüccarı, domain avcısı, domain broker'ı ve bilimum her şekilde tanımlayıp, sınıflandırıyor. Kendisine bu sıfatları veren bir kişinin ciddi biri olmasını umarım ben. Çünkü bahsi geçen Ahmet ismi Türkiye'nin en çok kullanılan 4. ismi. Ve eğer doğru ise her 56 kişiden birinin ismi Ahmet imiş.

Böyle bir domain'i 1000 TL'den alabileceğini düşünmek benim açımdan hayaldir. Haydi ben hatalıyım ve de yanlış düşünüyorum arkadaş bu domain'i 1000 TL'den alacak ya da aldı diyelim.

Peki sorarım size ve arkadaşa. Bursa.net 'i 2000 TL'den alabileceğini düşünecek kadar gaflete nasıl düşersin? Nasıl bir hayal alemindesin ki bursa.net 'i 2000 TL'ye alabileceğini düşünürsün? Her şeyi es geçtim kendini domain'ci olarak tanımlayan bir şahıs hiç mi whois sorgulaması yaptırmaz?

Alıntı
Domain Name: BURSA.NET
Registrar: MONIKER

Registrant [3576609]:
Magnet Digital @istanbul.net
Magnet Bilgi Teknolojileri ve Sistemleri A.S.
Eski uskudar cad. VIP center No:10 kat: 7
Istanbul
Atasehir
34372
TR
Türkiye'nin neredeyse bütün illerine yönelik arkadaşlık sitesi olan bir şirketinin domain'inini nasıl ve hangi zihniyet sahibi bir insan başka birinden sanki açık açık küfretmelerini seyrederek, gözünün damarına baka baka dalga geçip "ulan seni ayakta kazıklıyorum, seni tavuk gibi yoluyorum" dercesine 2000 TL'ye satın alabileceğini nasıl düşünebilirsin?

Toplumumuzda artık öyle bir güruh vardır ki; hem forum içerisinde, hem de gündelik hayatta yapılan her ticarette satıcının hakkını yemeye yönelik ve ölücülük tabiri ile sıfatlandırılan bir davranış sergileyerek kendilerini diğerlerinden üstün görebiliyorlar.

Domain sektöründe olan veya bu sektöre ilgi duyan kişiler için ya da domain alışverişinde bulunan kişiler için bu örnek ibret-i alemliktir. Ticaretin her alanında olduğu gibi bu alanında da her malın bir ederi vardır ve ederinden daha ucuza satın alabileceğinizi vaad edenler sizi sadece tavuk gibi yolma amacı güderler. O yüzden alıcı da olsanız, satıcı da olsanız öncelikle ticari ahlak sahibi olmalısınız ve bir malın ederini öldürmek için ekstra çaba sarfetmeniz sadece sizlere zarar verecektir, bunu asla unutmayın.

Yazım tepki çekebilir, hiç önemli değil. Burada dolandırılan kişi ile dalga geçmiyorum, acı bir gerçeği toplumla paylaşıyorum. Ve ataların da dediği üzere kendi düşen ağlamaz.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:21:18 -->-> Daha önceki mesaj 17:10:30 --

Ve arkadaşın gözünün içine baka baka öyle pis bir şekilde dolandırmışlar ki msn yazışmalarında dolandıran şahıs "berke.com ziraatnet gubre com net:" ismini alıyor ve dolandırılan vatandaş hiç akıl edip de bu domain'leri bile sorgulatmıyor.

Gubre.com - Nokta'da
Gubre.net - Bir Türk kullancıda
Ziraat.net - Almanya'da yaşan bir Türk'te
berke.com - tucows üzerinde

Ve her şeyi para ile ölçülendiren bir insan olarak 100 TL vermekten bahsediyor, yazık.