Arkadaşlar merhaba.
Dersaneye başladım. Bu gün 3.gün, ama alışamadım gibi. En samimi arkadaşlarımın tamamı üniversiteye gitti. Nerdeyse yanlız kaldım yani. Ne kendimi derse verebiliyorum ne bişi yapabiliyorum. Şu zamanları bi atlatabilsem iyiydi.
Ek kontenjanı bekliyorum. Genede 1-2 tane önü açık iş yapacak 2 yıllık bölüm yazıcam. Böle olunca insan tam ortada kalıyo. Dersaneye uyum sağlayamıyor. Belki eklerden giderim diye falan. Eğer şuanki halim tüm sene boyu böyle olursa ben hiç bişi yapamam sanırım.
Çünkü resmen boşluğa düştüm ya. Herkes gitti bi ben kaldım nerdeyse. 2 yıllık yada 4 yıllık çok kişi gitti benim arkadaşlarımdan.
Ne yapsam bilemiyorum ya. Eklerde nası tercih yapayım, hangi bölümleri yazayım vs gibi konularda yardım lazım. Fikir verebilirmisiniz şu bölümü yaz vs gibi. Özel gidemiyorum maddi durumlardan dolayı.
Puanım
http://b1208.hizliresim.com/10/c/brs0z.jpg
Sağlık bölümlerinden 1-2 tane daha yazıcam. Puanımın tuttuğu yerler olursa anestezi,tıbbı görüntüleme ve dökümantasyon, tıbbı laboratuvar , adalet, diyaliz vs. gibi bölümler. Bu puanlarla zor girerim belki giremem ama en azından şansımı denemek amacıyla tercih yapmak istiyorum önü açık iş alanı olan bölümlere. 4 yıl öğretmenlik vs bişey okuyan insanda iş bulamıyor bazen. Yani ben 2 yıllık okuyunca okul bittikten sonra 1-2 sene içerisinde işe başlayabileyim o tür iş alanı olan meslek gruplarından tercih yapmak istiyorum ama ne yazayım ne önerirsiniz yardımcı olabilirmisiniz ?
Dersaneye başladım zaten. Seneye de deneyebilirim ama şimdi bilemiyorum yani seneyede bu puanlardan 5-10 puan yüksek yaparsam pek bi değişim olmaz. O yüzden zorluyorum bu seneyi ve önerileriniz varsa fikir edinirim hem.