ColdSwoRD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı örneği verdiğiniz bir sitemden ayda 2.000 TL kazanıyorum. 750-1.000 TL ye yakın makale giderim var. 300 Her ay için ayırdığım Seo yatırım giderim var. Ne kalıyor 700 TL.

Şimdi bazı arkadaşlar diycek ya o kadar makale gideri olurmu napıyosun sen. Onu da denedik yatırmadık. 2-3 aya gelirler 1.300 TL civarına düştü. Karmı ettik ? Hayır beklesek belkide 600-700 'e düşecekti. Yani bu tip yüksek getirili sitelerde ayağımı gazdan çekiyim geliri toplayıp yatıyim olayı olmuyor. Harcayacaksın ki daha çok kazandırsın.

Şimdi ben bu siteyi satsam diyelim ki dediniz 50.000 TL. Adam alacak siteyi o geliri 2.000 TL imiş iyiymiş sağlammış gelirde kemikleşmiş diyecek, ne makale ne Seo yatırımı. 4 ay sonra yakama yapışacak gelir 500 TL oldu hoca naptın bu siteye bişeyler oldu gel bi bak diycek.

1.300 TL yatırımı her ay paşa paşa ödersen gelir 3.000 'ini de bulur 5.000 'ini de burda iş profesyonelliğine kalmış. Yerinde de sayabilir. Ama eminim ki R10 da böyle siteleri olanlarda bu rakamlara yakın giderlerle karşılaşıyolardır. Benim giderim fazla neden ? Projenin hedefi 5.000 TL o zaman a kadar yatırım sonra geliri korumak amaçlı girişimlerde bulunulur.

Bu tipte çok sitem var ve eminim burdan biri çıkıp alsa siteleri ve yatırım yapmasa sitelerin sonu hüsran olur. İşte bu yüzden her gördüğün gelirli site trenine binmeyeceksin. Bu iş hesap kitap işi. İşin içinden çıkabiliyorsan gireceksin. Ben hiç bişey yapmadan gelirimi alırım yatarım dersen 3 ay alırsın 4. ay da yatırmadığın aylardan daha fazla gider yaparsın ve projen riske girer.

Sanal Yatırım Uzmanlığı diye bence üniversitelerde bir bölüm açılması gerekiyor. Evet sektör çok karlı ama işini bilene. İşini bilmeyen, hesapsız kitapsız site alanlar sektörde en önce çakılan insanlardır. Dikkatle izleyin sadece.

Saygılarımla...

ColdSwoRD
Dedim ya zaten..Bu işi bilmeyen sadece geliri yüzünden yatırım yapmasın. Siz mesela aylık 2000 lira gelirli sitenizi kaça satarsınız. 20.000 veya 30.000..Ama ben bu paraya satmam..Bir siteyi alırken iyi analiz etmek lazım..Ben sizden 2000 lira aylık getirisi olan siteyi alırken sizin aylık giderinizide sorarım. Yapılan uyanıklık şurda. Aylık 2000 lira kar eden site demiyorlar. Aylık 2000 lira gelirli site diye satıyorlar. E benim şirketiminde aylık 20.000 dolar geliri var. Nasıl olacak..Kar ve gelir aynı şeyler değildir. Gelir - Gider = Kar... Siz 2000 liralık sitenizi satmayı düşünürseniz Açacağınız başlık Aylık 700 tl karı olan site diye olmalıdır veya 2000 lira gelirli site diye açtıysanız açıklama kısmınada 1300 lira gideri olduğunu yazmalısınız. Şimdiye kadar böyle yazan birini görmedim ben bu forumda. Herkes gelir gelir diye tutturmuş gidiyor. Şark kurnazlığı yapılıyor.

Şu da var sitenin aylık 2000 lira geliri olabilir ama bu geliri alana kadar yapılan yatırım vardır birde. Harcanan emek vardır. Bunlarında bir bedeli olmalı.
Bu arada yukarda yazdığım yazıda kelime hatası yaptım. gelir kelimeleri yerine kar kelimesini kullanmalıydım..Kusura bakmayın dalgınlığıma geldi.

Zamanında istanbul da müzisyenlik yapıyordum. Bir gün müşterinin biri geldi gecede nekadar alıyorsunuz dedi..Bende hatırladığım kadarıyla 100 lira demiştim.O zaman asgari ücret 400 tl falandı sanırım tam hatırlamıyorum. Bana dediki ya kardeşim biz 1 ay günde 10 saat çalışıyoruz ayda 400 alıyoruz sen 3 saat şarkı söylüyorsun 100 lira alıyorsun bu adaletmi..Bende dedimki ben 3 saat şarkı söylemiyorum 22 sene + 3 saattir şarkı söylüyorum..Harcanan emekleride göz ardı etmemek lazım. Siz 2000 lira aylık geliri olan sitenizi o hale getirebilmek için kimbilir kaç gece uykusuz kaldınız..Sizi ne kadar yıprattı. Siz bu siteyi öyle 10-20 bin liraya satarmısınız. İşi iki tarflı değerlendirmek lazım. Sitenin arkasındaki yatırımı, o siteye harcanan emeği iyi anlamak lazım. OOOO şuna bak aylık 150 dolar para kazanıyor adam 2000 lira para istiyor..Birde onu o adama sorun bakalım o parayı kazanana kadar ne kadar yıpranmış,neler harcamış..Tek taraflı bakmamak lazım..