Selamlar,
A B adında iki sayfam var ve bunların verileri 2 farklı tablodan geliyor.
İkisine de yorum yap diye formlar koydum (koyuyorum)
yorum_onay.php isimli bir dosyam var ve her 2 sayfaya da bunu include ediyorum. Sayfanın kodları
<?php include("conf/baglanti.php"); ?>
<?php
if ($_POST){//Formdan veri gönderildiyse
$Ad_Soyad=$_POST["Ad_Soyad"];
$Eposta=$_POST["Eposta"];
$Mesaj=$_POST["Mesaj"];
$Yorum_Yapilan_Yer=$_POST["Yorum_Yapilan_Yer"];
$Yorum_Yapilan_ID=$_POST["Yorum_Yapilan_ID"];
$kontrol=mysql_query("INSERT into Yorumlar (Ad_Soyad, Eposta, Mesaj, Yorum_Yapilan_Yer, Yorum_Yapilan_ID) values ('$Ad_Soyad','$Eposta','$Mesaj','$Yorum_Yapilan_Yer', '$Yorum_Yapilan_ID')");
if ($kontrol){
echo "Kayıt Başarılı";
}
else{
echo "Kayıt Esnasında Bir Sorun Oluştu!";
}
} else{
?>
<form name="form1" action="yorum_onay.php" method="post">
<input type="hidden" name="Yorum_Yapilan_Yer" value="Gunluk"/>
<input type="hidden" name="Yorum_Yapilan_ID" value="5"/>
<table width="100" border="0" align="left">
<tr>
<td>Adınız</td>
<td><input name="Ad_Soyad" type="text" /></td>
</tr>
<tr>
<td>E-Posta Adresiniz</td>
<td><input name="Eposta" type="text" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Yorumunuz</td>
<td><textarea name="Mesaj" cols="22" rows="3"></textarea><br /><em><span class="kucuk_yazi">Tüm alanları doldurmak zorunludur!</span></em><br /><input type="submit" name="gonder" value="Kaydet"/></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
}
?>şeklinde.
Ancak burada bir sorunum var. 1. sorun $Yorum_Yapilan_Yer=$_POST["Yorum_Yapilan_Yer"]; değişkeniyle alakalı.
Bu form eger A sayfasından gönderildiyse formdaki değerin A'dan Gelen
Bu form eğer B sayfasından gönderildiyse formdaki değerin B'dan Gelen değer olarak olması gerekiyor ki veritabanıma bu şekilde işlensin.
2. sorun ise $Yorum_Yapilan_ID=$_POST["Yorum_Yapilan_ID"]; değişkeni. Yine hangi sayfanın ID numarası varsa formdaki value değerini o ID numarası yapması gerekiyor.
Ben sayfa kodlarını şişirmemek için include yolunu seçtim ve tek yorum_onay dosyasıyla çözmek istiyorum.
her sayfa için include yapmadan da bu işi çözebilirim ama bu çözüm yönteminin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Bu konuda yardıma ihtiyacım var.