Türkiye’nin lider online yemek sipariş servisi Yemeksepeti‘nn yatırım görüşmelerini Temmuz ayında sizlerle paylaşmıştık. Geçtiğimiz hafta da yatırımın sonuçlandığını ve bugün açıklama yapılacağını söylemiştik. Beklenen gün geldi ve Yemeksepeti yatırımın gizli kalmış yönlerini paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre 44 milyon dolar yatırım alan Yemeksepeti’nin, yatırımcısı ise dünyanın önde gelen fonlarından General Atlantic.

14 milyar dolar fonuyla dünyanın en büyük yatırım fonlarından biri olan General Atlantic’in Türkiye’de ilk yatırım yaptığı şirket olan Yemeksepeti’nde ortaklar görevlerinin başında devam edecek. Yemeksepeti yatırımında General Atlantic’in yanı sıra Endeavor Catalyst fonu da yer alıyor.

http://www.webrazzi.com/2012/09/17/yemeksepeti-yatirim/

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:32:30 -->-> Daha önceki mesaj 12:29:22 --

General Atlantic, 44 milyonluk yatırımla Yemeksepeti’ne küçük ortak oldu ve bundan sonrası için imzanlanmış bir anlaşma söz konusu değil. Yani Gittigidiyor anlaşması gibi 3 yıl sonra bir satın alma opsiyonu söz konusu değil.

Türkiye’de 6500 kadar restoranla çalıştıklarını belirten Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Rusya ve Dubai’de dahil edildiğinde 8000 kadar restoranla çalıştıklarını açıkladı.

5 yıllık büyümelerinin ortalama %70-80 oranında olduğunu belirten Nevzat Aydın, bu yıl ise %55 kadar büyüdüklerini belirterek, geçtiğimiz yıl 130 milyon dolar ciro elde ettiklerini bu yıl ise 180-190 milyon dolar arasında ciro yapacaklarını tahmin ettiklerini belirtti.

http://www.webrazzi.com/2012/09/17/y...m-canli-yayin/