Friqx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aragones , Del bosque gibi isimler geldi de ne oldu ? Daha bir sürü isim ? Bizim Türk taraftarında ki bende Aykut Kocaman'ı fazla tutan birisi değilim sabır denen bir şey yok. M.United - Arsenal gibi büyük takımların çalıştıran Teknik adamlar kaç yıldır bu takımları çalıştırıyor ? Çok uzun süredir ( Tam olarak yılını bilmiyorum). 5-6 Sene çalıştırdığını baz alırsak. 5-6 Senedir bu takımlar Kendi liglerinde, katıldıkları turnuvalarda(Şampiyonlar Ligi, Uefa vs) Hepsinde Şampiyonmu oldular ? Tabi ki hayır. Ama benimsedikleri birşeyler var adamlar yıllardır aynı takım başındalar. Bizim insanımızda SABIR eksikliği var malesef.
Futbol zevk vermiyor.. Gelecek vaad eden hiçbir şey yok. Taraftar aylardır bağırıyor. Selçuk oynayacağına Salih oynasın adam pişsin diye. Kimsede o zaman çıkıp eleştirmez. Ama sen Selçuk'u koyarsan ben eleştiririm.

Meireles transferi mesela. Biz Emre gittikten sonra orta saha diye bağırıyoruz Aykut ne diyor; Topal'ı aldık Emre'nin yerine Futbol bilgisi bu kadar işte bu adamın. ŞL'den elenmesek Meireles transferi de yapılmayacaktı adım gibi eminim.

Ferguson Manchester United'a gelmeden önce İskoç bi takımla üst üste lig şampiyonlukları ve UEFA şampiyonluğu yaşadı. Yani rastgele getirilmedi Manchester'ın başına. Ayrıca Manchester United zaten 19 senedir şampiyon olamıyordu. Ferguson ile de 7 ya da 9 sene şampiyon olamadılar. Sonrası zaten malum. Ferguson farkını koydu ortaya ve bugünkü United'ı koydu önümüze.

Del Bosque ve Aragones hazır takıma geldiler diye hatırlıyorum. Yani kendi sistemlerini oturtamadan gönderildiler. Aykut Kocaman'ın ise istekleri doğrultusunda bu kadro kuruldu. Yani en küçük başarısızlıkta suç Aykut Kocaman'ındır.

Uç örnekler vardır. Mourinho gelse şampiyon yapamasa bile Türkiye liginin değeri 4'e 5'e katlanır. Futbol zevk vermeye başlar. Del Bosque ve Aragones gibi adamlar hazır takımların başına oturtuldu ve hemen kovuldular. Del Bosque'nin şuan İspanya ile yaptıkları ortada Aragones'te ondan önce 2008'i kazanmıştı.

Zico döneminde oynadığımız HER MAÇ zevk veriyordu. Adam 100 yıllık Fenerbahçe'ye en büyük başarısını kazandırdı avrupada. Keza Daum'un kendi oturttuğu bir sistemi ve oyuncuları vardı. Bugün hala o sistemin üzerine oynayan bir Aykut Kocaman var Daum'u övmüyorum yanlış anlaşılmasın. Onun gönderilme sebebi çok ayrıydı. Avrupada takım dökülüyordu ve 1-0'dan sonra 90 dakika geriye çekiliyordu. Yinede Fenerbahçe'ye birçok şey kazandırdı.

Bilmiyorum Premier Lig'i takip ediyor musun ama izlersen büyük takımların maçlarında farkı görürsün. Hatta formaları çıkaralım hangisi büyük takım hemen söylersin. Bizim şu ligteki son maçlarda biz anadolu takımı gibi oynadık. Gaziantep maçında 3 attık ama yine kötü oynadık. Sonra ne oldu? Aziz Yıldırım maç sonunda; "Takım bu maç kötüydü ama alışma süreci olacaktır" dedi. Aynı kadroyu S. Moskova maçına çıkardı Aykut Kocaman Böylede futbol fakiri bir adam.

Getirsinler mesela Van Gaal'i izleyelim 5 sene. Adam 5 sene şampiyon olamasa 6. sene UEFA'yı alma hedefi olur ve yaparda. Uzun süre boştaydı Bayern'den sonra ama Hollanda kaptı onuda işte

Sözüm sana değil yanlış anlama içimi döktüm