IMDB den bazı film bilgilerini alabildiğim manuel çalışan bir botçuk var. Bu botçuktan çektiğim verileri databaseye kaydetmek istiyorum ve botçukla çektiğim tek olacak olan verileri (mesela filmin adı) vb. bilgileri kaydettirebiliyorum. 1 den fazla gelecek olan (mesela filmin türü, oyuncuları, ülke gibi) verileri databaseye kaydettiremiyorum. echo ile ekrana bastırdığımda herhangi bir sorun yok ama db ye kayıt yapamadım.
Nerde yanlış yaptığımı söyler ve doğrusunu gösterirseniz sevinirim. Ayrıca bu konuda tek tablo ile mi devam etmeliyim yoksa çok tablo ile mi çalışmak daha doğru olur. Tabi niye olduğunu da bilmek laızm.

Nette bu konuyla ilgili sağlıklı yazılar göremedim. Gördüklerime pek itimat etmedim.
En altta veriyi ekrana nasıl bastığım var hemen altta ise databaseye nasıl kaydetmeye çalıştığım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
$sql = "INSERT INTO filmler(imdbid,oad,tad,resimyolu,sene,sure,puan,oy,yer,tur,yonetmen,senaryo,yapimci,muzik,kisaozet)
values ('".$movieid."','".$moveietit."','".$tad."','".$movie->photo_localurl()."','".$movie->year()."','".$movie->runtime()."','".$movie->rating()."','".$movie->votes()."','".$ulke1."','".$tur."','".$movie->director()."','".$movie->writing()."','".$movie->producer()."','".$movie->composer()."','".$movie->plotoutline()."')";<?PHP
$country = $movie->country();
if (!empty($country)) {
for ($i = 0; $i + 0 < count($country); $i++) {
$eskiulke = array("/USA/","/UK/","/Germany/","/New Zealand/","/Canada/","/South Africa/","/Argentina/","/Australia/","/Belgium/","/Brazil/","/Bulgaria/","/China/","/Colombia/","/Costa Rica/","/Czech Republic/","/Denmark/","/Finland/","/France/","/Greece/","/Hungary/","/Iceland/","/India/","/Ireland/","/Italy/","/Japan/","/Malaysia/","/Mexico/","/Netherlands/","/Poland/","/Portugal/","/Romania/","/Russia/","/Singapore/","/Spain/","/Sweden/","/Switzerland/","/Thailand/","/United Kingdom/","/United States/","/Egypt/","/Iraq/","/Israel/","/Saudi Arabia/","/Tunisia/","/South Korea/","/Turkey/","/Norway/","/Taiwan/","/Soviet Union/","/Austria/","/Morocco/","/Palestine/","/Republic of Macedonia/","/Federal Republic of Yugoslavia/","/Iran/","/Tajikistan/","/Uzbekistan/","/Kazakhstan/","/Chile/","/Slovakia/","/Serbia and Montenegro/","/Bosnia and Herzegovina/","/Slovenia/","/Lithuania/","/Croatia/","/Cuba/","/Estonia/","/West/","/East/","/Serbia/","/Ecuador/","/Ukraine/","/Luxembourg/","/Albania/","/Afghanistan/","/Algeria/","/Latvia/");
$yeniulke = array("ABD","İngiltere","Almanya","Yeni Zelanda","Kanada","Güney Afrika","Arjantin","Avustralya","Belçika","Brezilya","Bulgaristan","Çin","Kolombiya","Kosta Rika","Çek Cumhuriyeti","Danimarka","Finlandiya","Fransa","Yunanistan","Macaristan","İzlanda","Hindistan","İrlanda","İtalya","Japonya","Malezya","Meksika","Hollanda","Polonya","Portekiz","Romanya","Rusya","Singapur","İspanya","İsveç","İsviçre","Tayland","İngiltere","Amerika","Mısır","Irak","İsrail","Suudi Arabistan","Tunus","Güney Kore","Türkiye","Norveç","Tayvan","Sovyetler Birliği","Avusturya","Fas","Filistin","Makedonya","Yugoslavya","İran","Tacikistan","Özbekistan","Kazakistan","Şili","Slovakya"," Sırbistan-Karadağ","Bosna-Hersek","Slovenya","Litvanya","Hırvatistan","Küba","Estonya","Batı","Doğu","Sırbistan","Ekvator","Ukrayna","Lüksemburg","Arnavutluk","Afganistan","Cezayir","Letonya");
$ulke0 = preg_replace($eskiulke,$yeniulke,$country[$i]);
$ulke1 = preg_replace($eskiulke,$yeniulke,$country[$i+1]);
echo $ulke0.', ';
}
echo $ulke1."\n";
}?>