yandexe gönüllü girdim valla. hiç öyle bi yönlendirmede hissetmedim. google yıllarca yaptı sorun yapmadınızda yandex yapınca mı zorunuza gitti anlamadım. yıllarca firefoxu destekledi sırf kendi tarayıcısını çıkaracak diye. ne sekmeler için patent sorununu yaşadı nede başa bişey. firefoxtan farkı varmı yok. ama firefox hala süper chrome hala en dandiği.. bence bırakın yandexin yöntemini. herkes ekmeğine baksın.
Chrome en dandiği mi? IE6 kullanıcısısın sanırım. Şu anda her 2 bilgisayarımda da hız ve maksimum verim açısından Chrome'u kullanıyorum. Hiçbir şekilde donma sorunu da yaşamıyorum.
Yandex esas meselesi olan arama motorunu 2000'lerin başındaki Google düzeyinden şimdiki Google düzeyine getirmedikçe bir şey yapamaz. Bundan sonra da diğer uygulamalar sayesinde Google ile yarışabilir. Ancak şu durumda Yandex'i arama motoru olarak asla tercih etmem. Yalnızca video aramasında telif hakkı kısıtlaması olmaması sebebi ile film izlemek için kullanırım. Bir de metrika'nın sadeliği ve daha gerçek sonuç vermesi sebebiyle Metrika'yı. E-mail konusunda da düşünülebilir ancak Gmail ile de yarışacak durumda değil şu an. Panoraması ise gerçekten güzel.