Çerkezlerin eline çok güzel koz veriyorlar, bu adamlara gerekli silah & mühimmat & parayı verin ; kürtler gibi bunlarda ayaklanırlar.Çerkez kanalı & seçmeli çerkezce vs. herşeyi istiyorlar.Seçmeli kürtçeyi okutan devlet, bunu niye okutmasın.Sonra yeri gelir kürtler gibi özerklik peşinde koşarlar.
Atatürkle atıştıklarının doğruluk payı var diyelim ; madem bu kadar vatansever, önceden hizmet ettiği Kurtuluş mücadelesine, sonradan sırf bi kesim tarafından vatan haini olarak yaftalandığı için niye isyan çıkarsın bu adam, mantıken düşünün.Demekki yaptıklarının karşılığında birşeyler bekliyordu, verilmeyincede isyan timee
Biz Atatürk'e hiç yanlış yapmadığı hareket yok demiyoruz (ki kusursuz insan yoktur.) lakin ; İskilipli Atıf hoca olsun, Said Nursi olsun, Çerkez Ethem olsun, Şeyh Said olsun hepsi o dönemin hainlerindendir, hepsinin bir çıkar amacı vardır.
sen böyle faşizan yaklaşımlarda bulunsan adamların damarı tutar devlet de ister dil de.. sonra başkaları uğraşır onlarla.. sen benim saygı duyduklarıma laf atıp söversen benim de sana ve senin saygı duyduklarına sövme hakkım doğar.. her ağzı olan konuşmasın..