dostum bu işin formulü yok 20 tane wiki 100 tane blog backlink yapmalısın gibi...
ben konuyu farklı bi yere çekeceğim. bu işin üzerine biraz düşünüp mantığını kavrayıp kendin bulabilirsin yapacaklarını. problemi çözmek için şu soruları sorabilirsin;
insanlar ne arayıp bu yazıyı bulacaklar? Yazının konusuna ait anahtar kelimeleri.
İnsanların arayacağı bu anahtar kelime ve anahtar kelimenin varyasyonları yazında, ara başlıklarda, belirgin ifadelerle geçiyor mu? googlebot sitene uğradığında o sayfanın konusunu kelimelerini anlamalı, kendi ölçümlerine göre sana iyi puan vermeli. Burdan içerik kalitesinin önemine ulaşabilirsin. İçeriğinin özgünlüğü, uzunluğu, kullanıcıyı tatmin etmesi, içeriğin hızlı yüklenmesi gibi birçok kriteri önemseyerek yazman gerekiyor yazılarını. Aslında bunların hepsini tek kriterde toplayabilirsin; Ziyaretçi Memnuniyeti. Yazınun ziyaretçiyi memnun edecek seviyede olması gerekli. mesela sayfa yavaş yüklenmemeli, karışık olmamalı. karışık olursa ziyaretçi aradığını bulamaz ve 10 saniyede çıkar. bunu bile ölçüp değerlendiren google, ziyaretçi senin sayfanda aradığını bulamadığı için, aradığını bulduğu sayfayı yukarılara taşıyor. Çünkü google'ın çalışma mantığıda ziyaretçi memnuniyeti üzerine kurulu. Kullanıcıya en iyi, en güvenilir, en yararlı sonuçları göstermeli. Site içi seo'da bu kriterlerden oluşuyor.
insanlar bu yazıya nasıl ulaşacaklar? Google 1.sayfadan.
Peki sıralamada mısın? 1.sayfada olmassan bu insanlar seni nerden bulupta sitene girecekler? 1.sayfaya nasıl girmen için gerekiyor? Link populerliliği ile. Linki en populer sayfayı sıralamada yukarıya taşıyor. Aslında bu da ziyaretçi memnuniyeti'nden çıkan bir sonuç. Ziyaretçi siteni sevmiştir, sosyal hesabında paylaşmıştır. Ziyaretçi siteni sevmiştir, yazından ilham alıp kendi blogunda yazı yazıp sana link vermiştir. Ziyaretçiye göre o konuda en iyi site sensin, kendi sitesinden seni tavsiye etmiştir. Günümüzde bu süreci hızlandırmak için tanıtım yazıları satılmaktadır. Süreci çok hızlandırırsan google anlayıp filtreye sokacaktır seni. Hızlandırdığın bu süreci anlamaması için doğal göstermeye gayret etmelisin, aynı tanıtım yazısını 100 siteye verirsen, o linkin etkisini azaltmış olursun. Yeni siteysen direk filtreye de girebilirsin. Link çeşitliliği, anchor text çeşitliliği, linklerin geçtiği yazıların özgünlüğü, sana link veren sitelerin kalitesi, yani sana referans olan siteler seninde kaliteni belirleyecek ve sana bi link populerliği katacak.
Google sıralamaya en yararlı en güvenilir ve en populer siteleri koyuyor. En yararlı ve en güvenilir olması site içi seo(makale), en populer olmasınıda site dışı seo(backlink) olarak değerlendirebilirsin.
Çalışmalarını bu mantıkta yapmalısın.