Hiçbir şeye vakit kalmıyor ki.Derslerin dışında feysbuk , twitter , internette sörf yapmak,akşamları desen diziler bütün zamanımı alıyor.Boş zamanlarda avemeleri turluyoruz işte….arkadaşlarla.Hepsini ezberledik artık,baydılar…ama mecburen gidiyoruz gene,en iyi takılmaca orda,yenileride açılmıyor ki …memleket geri bir yerde…En büyük hobim mi ? … komediydi,korkuydu,ekşındı yeni çıkan filmlerin hepsini en önce görmek,yeni çıkan albümleri herkesten önce indirip dinlemek,şarkıları hemen ezberlemek.Milletine ağzına düşen şarkılardan sıkılıyorum,nefter geliyor ya.Ne biliiim her şeyden çabuk sıkılıyorum.Filmler,albümler hızıma yetişemiyor.Dizilerin hepsini seyretmiyorum ama ama beğendiklerimi internetten indirip tekrar izliyorum.En gıcık olduğum şey sen bi şey yapıyorsun bakıyorsun arkandan millet de yapmış,ben saçlarımı bu şekil yapıtığımda daha imseler yapmıyordu,mesela sonra takılır diyiceen , pirsingi herkesten önce biz taktık,ayağa düşünce çıkardık.Ne billiim farklı olmak gerekiyor.Millet müsaade etmiyor ki farklı şekil olmana.Annem babam karışıyo da fazla karışmıyo , bi yerde biliyorlar tabii fazla takmıyoruz işte.Bizim oralar biraz geri biliyon mu ?

Okul bitince alıp başımı gidicem yurtdışına felan…baydı burası biliyon mu ? Kafama göre takılırım artık.Toplama kampında çalışmak ister miyim ? Nasıl bi yer ki orası , yaaa çalışmak beni bozar! Bize gelmez bi yerde.Sabahları erken kalkmam.Bide üstüme başıma karışanlara uyuz olurum.Şu ciinlerin de farklısını yapmıyorlar her kesimi denediler bitti , taşlanmışı ,, yırtığı , zımbalısı , hepsi bitti yaaa evet şarkıları sonuna kadar dinleyemiyorum iyi anlamışın , sıkıyo yaa..Tüh ya sessize almışım , duymadım görüyon mu ? Modelide eskidi bunun , sen o toplama kampındaki işe baksana abiğ yaa.

İşte bu hikayade ergenleri özetliyor değil mi ? Her şeyden bi haber , gerçeklerden uzak bir hayat.Sanki hayatın bize göre şekillendiğini düşünüyoruz.Dertsiz başımıza dert arıyoruz galiba.Gereksiz şeyler zamanımızı alıp götürüyor.Her şey şiddetli yaşanıyor ergenlikte.Aşklar,dostluklar,okul – aile sorunları…Bazen bu şiddet büyük hatalar yapmamıza neden oluyor , telafisiz hatalar.Büyükleri dinlemiyoruz bu yaşlarda , hep başımıza buyruk davranıyoruz.Ama bunun bir ölçüsü varsa sorun yok.İnsan hata yaparak öğreniyor değil mi ? Neyse ergenlikte geçici , hayatınızı kötü etkileyecek bir şey yapmadıktan sonra yaşayın sonuna kadar ergenliğinizi.Benim gibi evde oturup , pineklemeyin.Kendinizi dışarı attığınızda sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz demesi.

Hadi kolay gelsin.

kaynak : http://sefauygun.com/ergen.html