Alışveriş yapmadan önce insanlar o ürünlerle ilgili olan arkadaşlarından sürekli yardım alırlar değil mi? "hangisini almalıyım?" sorusunu eminim birçoğunuz duymuşsunuzdur. Proje bu soruya profesyonel yanıtlar oluşturmayı hedeflemektedir.
Sitede ortaya atılan bir karşılaştırma için
Örn: iPad mi? yoksa Huawei IDEOS S7 mi?
Sorusu için Huawei iPad'den daha hafif olduğu için Huawei daha iyidir. Gibisinden tuhaf cevaplardan oluşmayacaktır.
Siz değerli arkadaşlarımın bu projede rolü ne olacak diye sorarsanız...
-Sorulan soruya herkes cevap verebilir ancak sizin cevaplarınız (uzman) olarak işaretlenir. Bunun için uzmanca cevap verme zorunluluğu vardır tabi.
Beğenilme sayısına göre bütün* gelir bütün uzman yazarlar arasında eşit olarak dağıtılacaktır.
- Gelirin %20si gider, bakım vs masrafları için yönetime kalanı ise Uzman Karşılaştırmacılara ödenecektir.
Haksızlığı nasıl önleyebilirim diye düşünürken en mantıklılısı cevapların beğenilme oranına göre verelim dedim.
Şöyle ki örnek : A arkadaşı bir karşılaştırma için detaylı bir araştırma yaptı ve bunu 156 kişi beğendi.
B arkadaşı ise başka bir konuda başka 235 beğeni aldı.
Toplamda sitede 100.000 beğeni var ve bunu 30.000'i A arkadaşına ait ise dağıtılacak gelirin %30u o arkadaşındır.
PM bekliyorum.
http://hangisiolsun.net/