Ben üç nesildir AMD kullanıyorum. Hiç bir şikayetim yok. AMD işlemciler zamanla yavaşlar diyen bilgisayarcılar, amd uyumsuz diyen bilgisayarcılar acaba bu bilgisayar işlerine nasıl ve ne zaman başladılar merak ediyorum? Bu şekilde konuşan kendini bilmezlere biraz sitemle diyorum ki, yahu bir çift öküz (dual core) ile tarla mı sürüyorsun zamanla yorulacak hayvan.
Intel bir sistemle problem yaşama ihtimaliniz neyse AMD sistemle de yaşama ihtimaliniz aynıdır. Şu AMD'li sistemler problemlidir, işlemci çok ısınır, yavaştır v.s her türlü karalama yapanlara oldum olası haz etmiyorum. Problemler hep sizi mi buluyor? AMD'li sistemler windows ile uyumsuzdur, programları çalıştırırken problem yaşarsınız diyenler duydum. Tam dumurluk yani. Bilimsel hiç bir yanı yok. Tecrübe edilmiş bir durum da yok ortada. Hangi amd işlemci hangi yazılımla uyumsuzdur?
Gerçek şudur. Intel son 3-4 senedir AMD'den daha hızlı işlemciler üretmektedir. Önceleri hız yarışında olan bu iki firma durumu çekirdek yarışına bırakmışlardı. Sonra da bu yarıştan da vaz geçmiş gözüküyorlar. Bu nedenledir ki son yıllarda quad core işlemcilerden başka işlemci göremedik pek. 6 veya 8 çekirdekli işlemciler kağıt üstünde varlar ama alınabilir olmaktan, son kullanıcıya hitap etmediği, oyun oynama hedefi ile sistem toplayanlara da gereksiz olduğu için değerlendirmeye tabi tutmuyorum.
Burada yapılması gereken işlemci / ekran kartı performans uyumunu gözeterek sistem toplamaktır. Son çıkan oyunları akıcı bir şekilde oynatacak yeterlilikte bir ekran kartına 6 çekirdekli Intel bir işlemci de kullansanız 4 çekirdekli bir AMD sistem de kullansanız sonucu etkileyecek bir netice elde etmezsiniz.
Hareket mantığı şudur: i7 paranın alabileceği en hızlı masaüstü işlemcidir. Sizin bu performansa performansına ihtiyacınız varsa gider uygun bileşenlerle birlikte paraya kıyar sisteminizin keyfini sürersiniz. Veya benim gibi 8 GB ram, AM3 x2 260 işlemci ile kabul edilebilir bir performansla günlük işlerinizi yapmaya devam edersiniz. Hatta ati 5750 ekran kartı ile pek çok oyunu 1680*1050 çözünürlükte oynarsınız.
Bakın hiç Intel kötüdür demedim. Çünkü her ikisi de iyidir. Daha doğrusu her ikisi de mevcut teknoloji ile üretilmiş diğer bileşenlerle kullanılabilir, uyumlu işlemcilerdir. Fiyatları ve performansları farklıdır sadece.
Şu amd kötüdür. Amd uyumsuzdur. Amd problemlidir, Amd işlemciler zamanla yavaşlar gibi problemli, hastalıklı söylemlerden sıyrılın.
Sistem toplayacağınız zaman amacınızı belirleyin. Amacınıza göre en uygun fiyatlı bileşenleri bir araya getirin ve keyfini sürün. Zaten iki parça durumu belirleycektir. Anakart ve işlemci seçimi yapacaksınız. Geri kalan bileşenler aynıdır. Mesele budur.