Muhsin Yazıcıoğlu tarihin dava adamları listesine ismini altın harflerle yazdırmış ender insanlardan birisi değildir. Benim dayım s
eski ülkü ocakları başkanı. Oğlu Bahçeliye kızana ksüyor. Oğluna bunları söyledi"Şimdiki genç ülkücüler din namus diyorlar. Namus diyorlar kz mezlek liselerinin önünde bekliyorlar. Din diyorlar namaz yok. Ayna gibi takım elbisleri giymek nedir ? Ocaklara git bak. Sgaradan göz gözü görmyor. Önceden sigara yasaktı kaldırdılar. Hiç çalışan adam yok. Nerde boş adam varsa orda. Aklınızı kullanın."
Dayın en son 85 senesinde ocaklarda başkanlık yapmış sanırım.
1. Sigara yasağı merkez ilçe teşkilatının insiyatifindedir. Genel merkezin böyle bir yönergesi hiçbir zaman gelmemiştir. Kapalı alanlarda sigara yasaklandı, ocaklarda da yasak. Zira ocaklar; kanun ve nizama uymayı öğretir adama.
2. Ocaklarda sadece 17 yaşında Kız Meslek Lisesi önünde bekleyen gençler yok artık. 85 senesinden bu yana çok şey değişti.
3. İnsanların giydikleri elbise sizi neden rahatsız etti? Biz ya da Onlar bir başkasının giymiş olduğu G-string üstüne beyaz pantolona karışıyor muyuz?
4. Kız Meslek lisesi önünde beklemesinde Ticaret Meslek Lisesi önünde mi beklesin? Eşcinsel mi bu çocuklar? Elbette 17 yaşında yaşının gereği kız meslek lisesi önünde bekleyecek, Hollanda değil burası. Namus ile Arkadaş kavramını ayıklayın ilkin beyninizden.
5. Burdayım ve zaman zaman ordayım fakat "BOŞ" olayını hakikaten anlayamadım. Boş? Kime göre boş, neye göre boş?
Kültürel birikim mi? Ekonomik kazanım mı? Sosyal yaşam ve çevre mi? Boş; neye göre boş?
6. Yazıcıoğlu'na Allah rahmet eylesin, eski bi' Ocak başkanıdır benim için fakat asla bir lider değildir. Altın harf, tarih filan temsil etmez benim için.
7. Nizam-ı Alem yani modernize olmuş adı ile Alperen Ocaklarında namaz aranır, kıldırılır, kılınır. Ülkü Ocaklarının manifestosu TÜRK - İSLAM ülküsüdür. İslam boyutunda Türklük ise Alperen Ocaklarına hastır.
Dayınız ile bu yazdıklarımı tartışın.