KIZILKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,ben 21 yaşındayım ve Allah'a şükür internet üzerinden kazancım iyi ve yaşım itibariyle artık birikim yapmam gerektiğine inanıyorum.

Taksit ödeyerek yakın zamanda böyle bir işe kalkışmayı düşünüyorum.Aylık ödeyebileceğim mebla 600-700 liradır.

Bu işte bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak,hem merak eden çok arkadaş vardır aydınlanmış olurlar.

Sorularım;

1-Taksit ödeyerek en uygun evi nasıl alabiliriz. ( 2+1 , 3+1 )
2-İstanbul öncelikli olmak üzere,güzel ve fiyatı iyi olan ev satan firmalar varmı.
3-Evi almadan en az ne kadar peşinat sahibi olmamız gerekiyor.
4-Masrafı minimuma indirmek için neler yapmalıyız.
5- Sizin ek fikir ve öneriniz varsa dinlemek isterim.

İlgilenen,okuyan arkadaşlara teşekkür ederim,iyi çalışmalar.
*Ev almak için nakit olacak. Örnek 100 bin liralık ev almak istiyorsan 50 bin, 150 bin liralık ev almak istiyorsan 75+bin lira olacak ki. Zorlanma.

*Avrupa yakasında tavsiye verebilirim. Örneğin en uygun evleri Esenyurt'ta bulabilirsin. Esenyurttan geldiğin zaman Parseller tarafında evler fiyatları biraz artar. Avcılar'a doğru geldiğinde 75, 80 bin gibi fiyattan başlar, Ambarlı'ya doğru 80-90 bin tl ye 2+1 bulabilirsin. Deprem sonrası yani yeni yapılmış evler Ambarlı'da 2+1 ler 140 bin liradan başlar. Avcılardan çıktık, Küçükçekmece bölgesine girelim 70 bin liradan başlar. Metrobüse yakın yeni daireler 100 binden başlar. Yeni yapılamn Cennette KORU FLORYA var. Özelliği köprünün karşısında olması 2+1 1 milyon lira. Verenlere gülüyorum Sefaköy keza K.çekmece gibi 60-70 binden başlar. Yenibosna'dan sonra evlerin artışı başlar, Şirinevler-Ataköy'de 300-400 bin evlerin fiyatları. Bahçelievler tarafı daha uygun, Bakırköy'de aynı Ataköy gibi iyi dairelerin fiyatları. Meydana yakın olan, Capacity, Carousel'e 3 dk yürüme mesafesi olan evler 300 bin falan.

Masrafı en aza indirmek için aldığın evi kiraya vereceksin. Ama kiracı çok önemli. Alacağın kiracıyı iyi seçmelisin. Alacağın daire kat mülkiyetli olması lazım. Yoksa kredi çıkmaz. Zaten Arsa tapulu evler kentsel dönüşümde asmile olacak.