Sol partilerde her zaman parti içi çatışmalar olmuştur. Bu biat kültürünün gelişmemiş olmasından kaynaklanıyor bana göre. Halk için bunun neden sorun olduğunu anlayamıyorum. Farklı düşünceler, çatışmayı doğurur. AKP'nin içinde böyle bir şey görebiliyor muyuz? Benim gördüğüm en sert tartışma Hüseyin Çelik'le Ömer Dinçer arasındaydı, o da bastırıldı bi şekilde. Sence o kadar adamın içinde farklı düşüncelerin çıkmaması doğal mı?
Sene 1973, Ecevit önderliğindeki CHP %34 ile birinci parti olarak çıkıyor. %30-%40 bandı dediğin şey bu olsa gerek. Ama hükümet kurulamıyo, milli selamet partisi kuruyor hükümeti. Sene 1977, CHP %41.4 oy alıyor.
Bana göre AKP'nin kemikleşmiş oyu Fatih dediğimiz çevre.. AKP'nin oyunu bu kadar arttıran kesim ise, sebebsiz bi şekilde, istikrardan bahseden kesim. Bu kesimin işleri iyi, para kazanıyolar gayet güzel ve bozulmasını istemiyorlar. Ortada bi başarı yoksa, eğitim kötü gidiyorsa, ulaşım kötü gidiyorsa, ekonomi berbat durumdaysa, İSTİKRAR istemenin mantığı nedir? AKP'nin oyu çok ciddi miktarda azalmayacak yine de. Fakir halkın AKP peşinde olmasının sebebi de din olgusu bu da net bana göre.
Kırılacak bir şey yok ortada.
Hala sorduğum sorulara cevap vermemişsin hocam. Peki neden bunu başka partiler yani sol partiler yapamıyor veya niye yaptıklarında başarılı olamıyorlar ?