Daha önce de bir çok makale ve forum sitesinde de yazdığım gibi online kazanç eğitimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Özellikle ülkemizde affiliate marketing (satış ortaklığı) sisteminin gelmeye başlamasıyla ve yaygınlaşmasıyla affiliate networklar da artmaya başladı.
Asıl sorun da bundan sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Ülkemizde affiliate networkların ortaya çıkmaya başlaması ile bu işi yani satış ortaklığı işini meslek edinenler de çoğalmaya başladı. Ve beraberinde affiliate sistemlerine dahil edilen ürünlerde çoğalmaya başladı.
Fakat şöyle bir sorun var ki bu sistemde satışa sunulan ürünlerin yeterliliği yada doğruluğu üzerinde hiç bir incelemenin yapılmaması müşterilerin mağduriyetine sebep oluyor.
Asıl yükümlülük affiliate network ların üzerinde olması gereksede böyle bir yükümlülüğü üzerine alan bir network yok.
Dolayısıyla online yapılan alışverişlerin önündeki en büyük engel de bu gibi görünüyor.
Yeni yeni gelişen her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de affiliate ürünleri içerisinde en çok talep görenler, başta anketle ilgili ürünler olmak üzere, internetten para kazanma eğitimleridir.
Ama ülkemizde bu piyasaya sürülen ürünlerin %80 kesinlikle güvenilir değildir. Güvenilir olan kaynakların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Ülkemizde özellikle bu eğitim setlerine taleplerin çoğalmasıyla ve beraberinde eğitim setlerinin de çoğalmaya başlamasıyla, satış ortakları da ürün satışı için kullandıkları stratejileri değiştirmeye başladılar.
Önceden site sahipleri bu ürünleri pazarlayabilmek için sadece ürün tanıtımı yaparken, gelişmelerin bu yönde olması ve piyasadaki güven eksikliği nedeniyle,
stratejilerini değiştirmeye başladılar. Bu sefer ürün inceleme ve ürün kıyaslama yoluyla tanıtımlara başladılar.
Eğer internetten para kazanmaya yönelik bir eğitim seti almayı düşünürseniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar. Alacağınız ürünün içerdiği kitaplar, verdiği bonuslar ve kapsamıyla ilgili olmalıdır. Ve ayrıca ürün iade garantisi bulunmalıdır.
Sizlere bu tür ürünleri almada kriter olarak benimsemeniz amacıyla daha doğrusu bir üründe ne bulunması gerektiğini bilmeniz ve dünyada bu işin eğitimine ne derecede önem verildiğini görmeniz için yazımızın kaynağını incelemenizi tavsiye ediyorum.
Kaynak:
Online Eğitim Seti Tavsiyeleri