deLi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben göremedim, politika da hangi durumlarda ''Sponsorlu bağlantılar'' veya ''reklamlar'' yazmamız gerek bir kaç örnek verirmisiniz politikadan?
Reklamların sayfa içeriği ile karışması yanlışlıkla tıklamaya sebep olmaktadır. Bu sebepten dolayı Google reklamlarının üstüne başlık olarak Reklamlar veya Sponsorlu bağlantılar yazılması gerekmektedir.

Bazı arkadaşlar içerik ile ilgili bir başlık koyuyorlar. Mesela diyelim ki Önemli Program İndirme Siteleri diyorlar ve altına Google reklamlarını koyuyorlar. Bu durumda ziyaretçi program indirme sitesine tıklıyorum zannerek Google reklamına tıklıyor. Bu durum yanıltıcı başlık altında reklam yayınlamak olarak adlandırılıyor. Buna benzer durumlarda sitede reklam durduruluyor. Hatta bazen hesap bile kapatılabiliyor.

Bu sebeple Google reklamlarının üstüne başlık olarak belirtilen ifadeleri yazmanız gerekir. Burada Sponsorlar, AdSense reklamları, Google reklamları, İlgili reklamlar gibi ifadeler de kullanamazsınız. Sadece Reklamlar veya Sponsorlu bağlantılar ifadelerinden birini kullanabilirsiniz.

TuzsuzT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıklamalar için teşekkür ederim, peki yan yana aynı boyutlu 2 reklamın bir sakıncası varmı?

Sakıncası yok.