Merhabalar.

Bir hafta içerisinde harika bir servisi hizmete açacağım. Web piyasasında olan, işlerim artık biraz daha kolaylaşsın diyen herkes bu servise bayılacak. Buna eminim. Biraz daha meraklanın diye logosunu da vereyim

Sistem 1 hafta sonra bitecek. Sistemi Firefox ve Chrome için test ettim sorunsuz olarak istediğim görünümü elde ediyorum. Ancak gelin görün ki Internet Explorer sıkıntı çıkarıyor. IE 9 bile sıkıntı çıkarırken IE 6'yı düşünemiyorum bile.

Normal, şirkete yaptığım bir proje olsaydı mutlaka her tarayıcı için uğraşırdım. IE 6 desteği bile eklerdim. Ama şimdilik kişisel bir proje olması ve webmasterlara, internet piyasasında olan kişilere yönelik olması bana başka bir fikir verdi. Aslında bir fikirden çok, IE'ye karşı çoktan beri olan bir isyanın benim tarafımdan ilk kez somut olarak ortaya koyuluşu diyebiliriz.

1 hafta içerisinde açacağım bu servise sadece Chrome ve Firefox kullanan webmasterların, internet kullanıcılarının girmelerine izin vereceğim. IE kullananları yakınına bile yaklaştırmayacağım IE ve diğer tarayıcılar için, ziyaretçilere Firefox ve Chrome indirmeleri kurmaları yönünde telkinde bulunacağım.

Hedef kitlem ilk aşamada Türkiye'deki sonraki aşamalarda ise Dünya'daki webmaster ve internet kullanıcıları olduğuna göre, bu politikam sizce üye, ziyaretçi, müşteri vs. kaybına neden olur mu? Sıradan internet kullanıcısı zaten benim hedef kitlem değil. Benim fikrimce, internet, tasarım, programlama vs. yani bu işlerden biraz anlayan kişilerin artık Chrome-Firefox dışında bir tarayıcı kullanmaları mantıksız geliyor. Hakaret olarak alınmasın lütfen.

Cevabı soruyla beraber vermiş gibi oluyorum ama sizin de fikirlerinizi alabilir miyim? Tarayıcı meselesinde bu kadar katı davranmamla ilgili fikir, öneri ve yorumlarınızı alabilir miyim?

Düzenleme: IE minimum v9 olmak kaydıyla IE'yi de işin içine katıyorum. Ama öncesini kesinlikle almayacağım.