hocam zaten o yüzden ilk başta json dosyasındaki belli bir alanı güncellemenin yolu varmı diye sordum.
1000 kişilik json datasının içinden sadece 10 numaralı olanın datasını editleme imkanımız yok sanırım. aksi halde sizin dediğiniz durumun oluşması kuvvetle muhtemel bende bu yüzden arayiş içindeyim.
her üye için tek tek json file yaparsam sorun çıkmayacak gibi görünüyor.

üye kısmı tamam ama ürünler kısmında benzer sorun halen var. aynı yapıyı her ürün için de tek tek json data file oluşturarak kullanmayı düşünüyordum fakat bu seferde şöyle bir sorun var sayfalarda atıyorum "grafik tasarım" kategorisindeki ürünleri fiyatları ile ekrana basmam gerek diyelim. kategoriye bağlı 200 ürün/ilan olduğunu varsaysak scriptin tek tek 200 json dosyasına bağlanıp ürün - fiyat verilerini çekmesi gerekicek. bu da zamandan ve işlem gücünden büyük ödün vermek manasına gelir diye düşünüyorum. bu noktada aklıma bir çözüm gelmediğinden ürünler için cache kullanamayacam. bu da en baştaki can sıkan mysql sorgusu problemime geri dönmem manasına geliyor

duruma göre json file yada mysql sorgusu şeklinde hibrit bir yapı kurmam gerekicek sanırım.