Merhabalar domain satış kategorisinde pek bir alışveriş yapmam ama adam gibi izleyen bir kişiyim. Anlamadığım şu ki bir adam indirimden yararlanıyor örneğin 3$'a com/net/org domain vs. işte atıyorum;
Bahsettiğiniz satıcı profilini kısa yoldan köşe dönmeyi uman şipşakçı takımı olarak adlandırıyorum. Kimisi 500 TL ister, kimisi 50 bin TL ister. Bu bizim toplumsal olarak genetiğimizde yazılı olan bir durum olduğu için pek fazla yadırgamamak lazım gelir.
Ve yine bahsettiğiniz kişilere benzeyen bir başka örnek de alıcı tarafında da vardır. Bunlarda tabiri caiz ise ölücü takımını oluşturur. Bu kesimde kendilerini satıcılardan bir basamak üstte görerek "ben bu işin tüccarıyım ve ucuza almam lazım" zihniyeti ile olaylara yaklaşarak, işin katletme kısmını üstlenirler
Tabi ortada kalan ve yanlış yatırım yapan kişilerde vardır ki bu arkadaşlarımız da gidişatı tam koklamayıp bir hevesle yatırıma yönelirler. Bol miktarda jenerik, jenerikimsi ya da keyword domain'ler alarak uzun vadeli planlara yönelmek isterler. Ama zaman içerisinde piyasa içerisindeki oyuncuların davranış şekillerini, müşteri kesiminin talep durumlarını kestirmeye başladıkları andan itibaren de önceden aldıkları domain'lerin umdukları gibi olmadığını görerek ellerinden çıkartmanın yollarını ararlar.