REM_Uykusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
CS serisinde ne kullansan gorur isini,

As3`e hakim olman cok onemli yalniz, lynda da da guzel tutoriallar var, internettede tutorial arastirarak baya baya ogrenebilirsin. gelistirmek sana kalan bir konu.

@Kvasir hocam, flash la calisan pek cok tanidigim buyuk bir panik havasi icinde `piyasa tutunmak icin html5 ogreniyorum` diyor. Flash in yeri eskisi gibi olacak mi sizce? kisisel fikrinizi merak ediyorum.
Flash ve HTML5'in artık kullanım alanları belli olacak. Flash Player şu an tüm mobil cihazlardan çekildi. Önce iOS tan ardından Androidten. Fakat bu demek değil ki Flash ile mobil uygulama olmaz. Adobe Air teknolojisi hala tüm platformlarda devam ediyor, iOS ta bile. HTML5 mobil web deneyimini eline alıyor fakat en az 2 senesi daha var çünkü şu an Beta hatta Alpha sürümde gibi, tarayıcılar tam destek vermiyor. Proje tamamlandığında Flash'ın mobil web deneyiminde herhangi bir şansı olmayacak çünkü HTML5 bizzat cihazları ve tarayıcıları geliştiren şirketler tarafından geliştiriliyor.

Öte yandan Flash'ın ele geçirdiği kısım ise masaüstü deneyimi. Şu an Unreal Engine ile denemeleri var, bunun meyvası olan CS6 teknolojisi stage3D var. Youtube dan tanıtım videolarını izlerseniz konsol kalitesinde oyunları flash aracılığı ile browserdan oynayabileceksiniz. Ayrıca Flex,Air ile masaüstü uygulamalar geliştirebilirsiniz. HTML5'in masaüstü konusundaki tek avantajı ise Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan insanları elde etmesi olacak çünkü Flash hala bu konuda sıkıntılı, bu işletim sistemlerinde optimize çalışmıyor.

Flash günden güne birçok yenilikle geliyor ve HTML5'in onun önüne geçmesi imkansız, mübalağa olacak ama HTML5 beta statüsünden çıkıp gerçek bir proje olana kadar Adobe "Flash OS" bile çıkarır.