Bakın ben söylenenlerin kombinasyonunu yaparak bir fikir sunacağım ;
Profesyonel olduğu bilinen (seçimi yönetim yapar) 5 kişilik bir grafik tasarımcı konseyi oluşturulur. Tarafsızca karar verebilme yetisine sahip olacak bu kişilerde çeşitlilik te dikkate alınarak web arayüz tasarımı , logo tasarımı , kurumsal kimlik tasarımı gibi konularda profesyonel olan bu konseye kişiler portfolyolarını göndererek r10'da "tescilli grafik tasarımcı" ünvanını almak için başvuru yaparlar.
5 kişilik konseyden 3 oy alabilen tasarımcıların r10 rank'larının yanında "r10 tescilli tasarımcı" anlamında bir ikon yer alır.
Bu şekilde kullanıcılara kaliteli tasarımcının yolu gösterilmiş olur.
Hatta ve hatta yarışmalara katılma hakkı sadece bu ibareyi alabilen tasarımcılarda olursa yarışma kalitesi artacak ve bu doğrultuda yarışma açmak için minimum miktar artırılabilecektir.
Peki neden konsey 5 kişiden oluşacak ?
Tarafsızlık ve görecelilik anlamında kararların daha doğru olması için.
Örneğin logo tasarımı için alt limit 250 TL olabilir böyle bir uygulama sonrasında. Ve bu şekilde yarışma açanlar kaliteli çalışmaların geleceği güvencesiyle emin olun bu miktarlara fazla demeyeceklerdir.
Normal çalışma standartlarına da gelirsek ; alt limit uygulaması doğru değil. Kaliteli tasarımcıyı işaret etmek önemli olan.
Bu bağlamda ; Ücretli tasarım işleri bölümünde "TASARIMCI ADAYLARI" şeklinde bir kategori oluşturularak bu 10TL'den 20TL'den çalışma yapan arkadaşları oraya toplayabiliriz.
Böylece gerçekten kaliteli işler yapan , alanında kendini ispatlamış tasarımcılar da bu arkadaşlardan sıyrılmış olacaktır. Kullanıcı kişiler de istekleri doğrultusunda istedikleri kategorideki tasarımcıyla çalışma imkanına sahip olacaklardır.
Yine aynı şekilde bu konsey "r10 tescilli tasarımcı" ünvanına sahip olmayan kişilerin "TASARIMCI ADAYLARI" sayfasına açılan portfolyo konularından uygun gördükleri kullanıcının konusunu Ücretli Tasarım İşleri alanına taşıyacaklar ve o kullanıcıya "r10 tescilli tasarımcı" ünvanını vereceklerdir.
Bu sistem zor bir sistem değil , yönetimden rica ediyorum. Saygılarımla.