Hayatım boyunca ingilizce kursuna gitmedim, devlet okulunda okudum ingilizce dersleri tabir-i caizse yalandı. Bendede suç vardı tabiki
Kursa gitmenizi tabiki öneririm, yurtdışı tecrübesi kesinlikle yaşayın kulağınız alışsın yurtdışındaki gerçek yabancı dil gerektiren hayatı yaşayın. İlk satırı yazmamın nedeni önce içinizde gerçekten heves olması gerektiğini belirtmek içindi.
Yabancı dilleri sevdiğimden İngilizceyi başta hep internetten araştırarak öğrendim. Upper Intermediate seviyelerindeyim sanırım. Kitabın tabiki yararı oldu ama ben kitap temelli gitmedim, bilmediğim konularda kitaplara baktım.
Halen mükemmel değilim, bilmediğim çok kelime var

Bunun nedenide her yerin yaşam tarzı farklı. Kullanılan, ihtiyaç olan kelimeler farklı. Nezaket durumları vs
Örnek :
Siz I want to drink a cup of coffee dersiniz , ben Can I have a cup of coffee derim
Dizilerde kelimeleri nasıl yakalayacağım demişsiniz, divxplanet gibi siteler var orada o dizi bölümlerinin ingilizce altyazı dosyalarını indirip o kelimenin geçtiği dakika ve saniyede yer alan kelimeleri görebilirsiniz