Arkadaşlar yabancı kaynaklar çok kaliteli ancak okurken fazla anlamıyorum,hatta çok az anlıyorum
İnternetten okuduklarımızı en iyi şekilde nasıl anlarız bu konuda kendimi nasıl geliştiririm,öneriniz nelerdir ?
Dil okulu,yurtdışında gidip öğren gibi fikirleri şu anda gerçekleştiremem başka öneriler varsa açığım teşekkür ederim.
Ben isvicrede yasiyorum, burda 4 dil biliyor insanlar. Simdi diyeceksinizki nasil 4 dil konusabiliyorlar evet 8 milyon halkin yarisindan cogunun en az bulunduklari kantonlar dili disinda bir kac dil biliyorlar.. cocuklara anaokulundan itibaren baslayan bir dil egitimi var benim esim 6 dil biliyor.. Emek verip gayret ederseniz dil ogrenebilirsiniz...
Dil Nasil ogrenilir oyle okumakla yazmakla bir yere kadar ogrenirsin.. ogrendiginle ancak kendini ifade edebilirsin..
Dil ayni baglamaya benzer nasilki baglamayi calmadikca unutursun dilde oyledir.. konusmazsan unutursun..
bosuna kitaba kursa para vermeyin..
http://livemocha.com/ uye olun hangi dili ogrenmek istiyorsaniz kendinizi gelistirebilirsiniz.. bu sitede milyonlarca insan var, dil ogrenmek icin basda nesne ve resimleri ogreniyorsunuz sonra test ediyor seviye seviye atliyorsunuz.. kursa bin kac liralar vermekten iyidir, daha sonra muhabet etmek icin kendinize partner buluyorsunuz veya birileri ekliyor sizi kursda ve ozel hocayla ogreniceginiz dilin daha fazlasini ogrenebiliyorsunuz..
birde bir arkadas dil dile deymeden ogrenilmez demis.. hakli sonradan ingilizce bilen birindenmi yoksa (muttersprache) ana dili ingilizce olan birindenmi daha iyi ogrenirsiniz...