EyupSemihER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arayüz vs. değilde logo tasarım grafik tasarımda çok tasarımcı olduğundan mecbur iş alabilmek için hepimiz alt limit olan 10 tl den satış yapıyoruz...
10 TL'ye logo olmaz, olan da logo değildir.

Başka bir konuda da yazmıştım ancak tekrar edeyim. Yeni gelen arkadaşlardan , ileride üstadım diyebileceğimiz pek çok kişi çıkabilir tabi ki. İnanılmaz tasarımlara imza atanı da , Türkiye'nin sayılı grafikerlerinden biri olanı da keza.. Ancak üye alımının açılması sonucu gördüğüm manzarayı aktarıyorum size.

Türkiye'nin en önemli webmaster sitesine gelip, ps'de bir fontla sırf yazıyı yazıp yanına alakalı alakasız hazır bir imaj koyan ; " Profesyonel Logo Tasarımı" tarzı bir konu açıyor. Artı alt limit olan 10 TL'den. Ve çok çok ucuza kaliteli ve profesyonel tasarım gibi birbirine zıt kavramları içeren tanıtım yazıları görüyoruz. Çok ucuz fiyat ile kalitenin bir arada olamayacağını anlatamıyoruz.Bu durumda biz logo tasarımı için "100-200 TL" arası bir fiyat verdiğimizde haliyle müşteri "Bak adam 10 TL 'ye yapıyor" tarzı haklı bir tepki alıyoruz.Adama anlatamıyoruz hazır grafik olduğunu, bir esprisi olmadığını vs..

Böyle bir alt limit-logolar için konuşuyorum" olduğu zaman aynı kefeye koyulmuş olacaksınız. Gerçekten kalitesiz bir iş ile kaliteli tasarım arasında bir fark kalmayacak. Müşteri ne kadar bilinçli olursa olsun sıkıntı çıkacak.

Benim fikrim limit konusunun olmaması gerekliliğidir. Bu durumda işini iyi yapan fiyatını yüksek tutar tüzel kişilerle ve profesyonelliği bilen müiterilerle çalışır. İşe yeni başlayan arkadaşların da hedef kitlesi bellidir. Onlar da kendi kitlelerine hizmet sunar.

Naçizane fikirlerimi belirttim, hepinize iyi çalışmalar dilerim.