Film izle, sinema izle gibi kelimelerde uzun süreler (2 yıla yakın) zirvede (1. ve 2. sıralarda) yer aldım. Bunu yaparken hiç bir kimseye SEO adına tek kuruş para ödemedim. Sitelere yaptığım tek masraf link alımıydı, bunun dışında hiç bir yere hiç bir şekilde para harcamadım. SEO paketleri, backlink paketleri, wiki paketleri v.s. Bunların hiç biri adam gibi fayda sağlamaz. Zaten SEO bu değildir. Böyle şeyleri size satarak hit, sıralama gibi şeyler vaat edenler emin olun kafadan sallıyorlar. Bu kişilerin büyük bir çoğunluğu (hepsi demiyorum) hayatında 10K hiti görmemiştir. Zaten görmüş olsaydı 20 - 30 TL için uğraşmazdı.

En iyi SEO kişinin kendi yaptığı SEO'dur. Çünkü sitesini o adamdan daha iyi kimse tanıyamaz. Çok iyi SEO öğrenmenize de gerek yok. Sadece neyin, nasıl, ne zaman ve ne amaçla yapılması gerektiğini bilmeniz bile yeterlidir. Herkesin bildiği genel bir SEO bilgisiyle sitenin o anda neye ihtiyaç duyduğunu tespit edebilirsiniz. Link mi lazım, tanıtım yazısı mı, içerik mi, tema düzenlemesi mi, yoksa site içinde başka değişiklikler mi? Sitenizin bu ihtiyaçlarını görebiliyor ve bunları karşılayabiliyorsanız emin olun sizi kimse tutamaz.

Ben sizin yerinizde olsaydım, o kadar parayı bu tür paketler için harcayacağıma com uzantılı 3-4 film domaini alır, basit wp film temaları kurar, bir adama da aylık 50-60 TL vererek günde 3-5 içerik ekletirdim. Bu yapacağınız iş kaliteli film sitelerinden backlink almaktan sonraki en faydalı iştir. Bir kaç ay sonra kendi sitelerinizden ana film sitesine vereceğiniz linklerin faydalarını görmeye başlarsınız. O zaman SEO nedir konusunda daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.

Bunların yanında;

1- 1-2 aylık sitelere kaliteli sitelerden link alınmaz.
2- Yeni açılan sitelere (eğer hedef yüksek rekabetli kelime ise) backlink, wiki, cart curt paketleri hiç bir zaman kesinlikle alınmaz. Hedefiniz Google'da aylık aranma sayısı 2-3 bine kadar olan düşük rekabetli bir kelime ise alınabilir.
3- Yeni açılan film siteleri için yapılacak en iyi iş 5-10 dakika gibi kısa sürelerde hızlı index almasını sağlamaktır. Başka yolları da vardır ama bence bunun en iyi yolu indexi bol sitelerden (özellikle forumları tavsiye ederim) link almaktır.
4- Siteniz bir kaç ay sonra oturduktan ve kalitesini Google'a kanıtladıktan sonra PR 2-3-4-5'e kadar link alın. Link alırken bir günde 4-5 link alımı şeklinde yapmayın. Haftalık 1-2 link alımı benim gördüğüm en faydalı backlink alımıdır.
5- Haftada 1-2 makale tanıtımı alınabilir. Makale alırken bu işi ticarete dökmüş siteler değil, indexi bol olan blog siteleri tercih edilmelidir. Ancak blogun anasayfasına baktığınızda 4-5 tane ya da daha fazla tanıtım yazısı görüyorsanız uzak durun.
6- Tanıtım yazılarınızda vereceğiniz 3 linkin birincisini esas kelimenize, diğer ikisini önemli gördüğünüz bir kategoriye ve etikete alın. Etikete link almanın ben çok faydalarını gördüm.

Yazacak çok şey var ama şimdilik bu kadar bilgi yeter. SEO'cu değilim ama sitelerime duruma göre nasıl bir SEO işlemi uygulamam gerektiğini biliyorum.