Nomster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşayıp göreceğiz.İmam hatip okuyanların üniversiteye girmesi kolaylaştırıldı , 4+4+4 sisteminin amacıda İmam - Hatip liselerine olan talebi artımak ve diğer dini (islamiyet) dersleri artırmak.

-------------------------------

Benim onaylamadığım konu tablet meselesi.Tableti öğrencilerin eline vererek eğitimin en üst seviyeye zıplayacağını mı düşünüyorlar ?

Bill Gates bir röportajında;

Öğrencilerin eline tablet tutuşturarak yapılan eğitim diğerlerinden daha iyi olmayacağını ifade ederken içinde tablet bilgisayar bulunan eğitimi ise "korkunç" kelimesini kullanarak yorumladı.

Gates'inde dediği gibi , insanlara cihaz dağıtmak çok kötü bir geçmişe sahip ve yapılması gereken aslında öğretmenlerin kafa yapısını değiştirmek.Diğer zararı ise klavye olmayan bu tabletler , sadece okumaya dayalı ama öğrencilerin hem yazmaya hemde iletişim kurmaya ihtiyacı var.

-------------

Ayrıca bu tabletlere devasa paralar dökülüyor , ama çoğu köyde , ilçede hala sobayla ısınan resmen rezillik içinde olan okullar var.Yani tablete yapılan masrafı tamamen gereksiz ve faydasız buluyorum.
Sonuna kadar katılıyorum.

Tablet işine başından beri karşıyım. Oraya harcanan para dediğin gibi güya eğitimin yapıldığı yere gitse...